Auto pisti paussin Berliiniin

Matkailuauton vaihteissa oli ilmennyt matkan varrella pientä häikkää, mutta kun pakki teki stopin vähän ennen Berliiniä, alkoi hirvittää. Mitenkäs matka tästä jatkuu?


Vaihdelaatikko päätti, että nyt riittää. Eihän siinä auttanut kuin nöyrtyä isompien moottoreiden armoille. Onneksi saimme yöpyä ympäri vuorokauden auki olevan huoltoaseman pihalla Berliinin esikaupunkialueella ja totuttautua yllättävään tilanteeseen.

Kahdesta asiasta olen tässä tilanteessa kiitollinen: Autoliiton plusjäsenyydestä ja siitä, että tämä tapahtui Saksassa. Puolassa asioiden hoitaminen olisi ollut huomattavasti vaikeampaa jo kielen takia. Soitto Autoliittoon ja saimme ammattilaisen huolehtimaan auton korjausasioista. Lisäksi Autoliitto korvasi kahden vuorokauden hotelliyöt koko porukalle.

Seuraavana aamuna saapui hinausauto. Olihan se vähän erilainen sightseeing-kiertoajelu, kun etsimme kaupungista sopivaa korjaamoa. Vasta kolmas paikka oli riittävän iso, sellainen että sinne mahtui meidän matkailuauto halliin ja saatiin nosturilla ylös. Tuossa vaiheessa emme vielä tienneet, kuinka pitkäksi aikaa joudumme evakkoon matkakodistamme.

Netistä bongasimme Vienna House Andel’s Berlin -hotellin, jossa vietimme ensimmäiset neljä vuorokautta kuntoillen sen upeassa Fitness-keskuksessa (jossa oli aina tyhjää)  ja nauttien runsaista aamiaisista –  pysyi hyvin keho ja mieli balanssissa. Viikonloppuna oli sopivasti Saksojen yhdistymisen 30-vuotisjuhlat, ilmassa oli historian havinaa ja keskustassa ihmisvilinää. 


Maanantaina vaihdoimme edullisempaan majoitukseen Berliinin keskustaan. Löysin kivan asunnon Tiergartenin lähistöltä. Hinta on hyvin edullinen siksi, että keittiössä puhaltaa kuivaaja: yläkerrasta oli tullut vedet alas. Tuollainen pikku juttu ei meitä reissaajia haittaa, hyvä kun on paikka missä nukkua. 

Minusta on parasta, kun saa elää tavallista arkea eri maissa, ei sitä koko aikaa jaksa noita turistitouhuja. Käymme kaupassa ja laitamme ruokaa kotona. Mies juoksee lenkkejä Iitu-koiran kanssa lähipuistossa ja minä teen työhommia kuunnellen radio Novaa. Iltaisin katselemme Netflixistä leffoja. Ihan kuin olisimme Tampereella, mutta uusi kulttuuri ja ympäristö luo tähän kaikkeen seikkailutunnelman. 

Berliini on ihana kaupunki, täynnä elämää, valoja ja liikettä. Ihmiset ovat iloisia ja auttavaisia. Eilen yksi Hop On Hop Off -bussin kuljettaja päästi minut kadulta kyytiin, kun viittoilin apua pyytäen. Kun paljastui, että lippuni oli väärän firman, sain silti jatkaa matkaa kyydissä majapaikkaamme. Täällä Berliinissä minua on luultu useaan kertaan espanjalaiseksi. Se on erittäin miellyttävä juttu, sillä kaikista maista rakastan eniten Espanjaa.

Viikon pysähdys näin heti matkan alussa, kuudentena päivänä, oli harmillinen ja opettavainen takaisku. Oli kiva nähdä, että matkakumppani kokee asiat samalla tavalla. Että näistä ongelmista selvitään päivä kerrallaan, ei tämä nyt maailmaa eikä ainakaan meidän matkaamme kohti etelää pysäytä… vähän vain viivästyttää.

Tänään on jännittävä päivä. Saamme tietää, pääsemmekö tien päälle jo perjantaina vai täytyykö etsiä uusi majapaikka Berliinistä vielä ensi viikoksi. Toivotaan, että saisin pian laittaa toppatakin matkailuaton takatilaan odottamaan ensi kevättä. 

Krakovaan on luvattu viikonlopuksi 15 astetta lämmintä.  






Kommentit

  1. Berliini on kyllä ihana! Monesti ollaan itsekin pysähdytty siellä. Kerran taisi meilläkin matka pysähtyä saksan maalle kun iskunvaimentimet hajosi autosta. Ei se huonoin maa ollut tehdä autoremonttia sillä varaosat ovat edullisia sekä korjaamot tehokkaita toiminnaltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mutta tähän aikaan vuodesta on kiva painella kovaa vauhtia kohti etelää ja aurinkoa. Terkut Unkarista, auton nokka osoittaa pian Kroatiaa.

      Poista
  2. Mekin olimme kuukausi sitten matkailuautolla kiertelemässä Eurooppaa. Jouduttiin vain kerran viemään huoltoon vaihdattamaan muutamat varaosat. Oli kyllä kiva reissu ja onneksi ei mitään muuta käynyt. Berliini on kyllä hieno kaupunki.

    VastaaPoista
  3. Vähän mutkaa siis matkaan. No, näihin saa varautua kun autolla reissaa. Viimeksi Lapin reissulla havaittiin, että syöttöpumppu vuotaa. Korjaamoreissuhan siitä sitten tuli.

    https://dieselosa.fi/dieselkorjaamo/

    VastaaPoista
  4. Berliini on hieno kaupunki. Hauskaa, että saitte nauttia siitä vähän pidempään, vaikka autohuolia jouduittekin selvittelemään. Meillä kävi toissasyksynä Lapin reissulla kämmi auton kanssa. Jouduimme kutsumaan hinauspalvelun paikalle, mutta onneksi pääsimme nopeasti takaisin tien päälle.

    https://www.hinausjariantero.fi/hinauspalvelu

    VastaaPoista
  5. Hienoa, että korjaaminen onnistui ja matka jatkui! Meillä kävi samanlainen tilanne. Olimme matkalla Lapin kautta Norjaan ja Rovaniemen kohdilla matkailuauto päätti jäädä ihailemaan maisemia. Ystäväni suositteli läheistä autokorjaamoa ja matka jatkui onneksi Norjaa kohti :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksestasi Berliinin reissustanne matkailuautolla. Onneksi saitte hinauspalvelun nopeasti paikanpäälle ja pääsitte jatkamaan matkaa. Meille on myös sattunut ja tapahtunut kaikenlaisia kommelluksia autolla matkaillessa, yleensä matkaa ollaan myös päästy ripeästi kuitenkin jatkamaan. Joskus saattaa kuitenkin tulla vastaan tilanteita, että täytyy kutsua apuun hinauspalvelu. https://www.turunhinaus.fi/hinauspalvelu

    VastaaPoista
  7. Tienpäällä voi aina sattua kaikenlaista, mutta onneksi hinaus tapahtui nopeasti, auto saatiin korjattua ja pääsitte jatkamaan matkaa. Meille on kanssa pienempiä kommelluksia autolla matkaillessa sattunut, mutta aina olemme myös päässeet matkaa jatkamaan. Onnea uusiin seikkailuihin! https://www.expresshinaus.fi/

    VastaaPoista

  8. Hyvä että saitte nopeasti hinauksen järjestettyä ja pääsitte jatkamaan matkaa. Pidän myös matkustellessani siitä, että pääsee näkemään myös tavallista arkea, eikä vain tehdä turistitouhuja. Olettekin osuneet juuri hyvään aikaan Berliinin, kun juhlat olivat käynnissä. https://www.hinausautotpurhonen.com/palvelut/lappeenranta

    VastaaPoista
  9. Kiitos, että jaoit kokemuksesi autosi korjaamisesta. Hyvä, että sait apua nopeasti ja että autosi korjattiin nopeasti korjaamolla. Onneksi olen myös autokerhon jäsen, joten minun ei tarvitse olla huolissani, jos autoni hajoaa. https://www.sujuteam.fi/

    VastaaPoista
  10. Ikävä kuulla että auton kanssa oli hieman ongelmia. Meillä myös on ulkomailla aikoinaan käynyt niin että auto jätti välille. Sen jälkeen selvittelin palveluita mitä Suomessa on, täällä kun se kuitenkin voi myös olla todennäköistä etenkin talvipakkasilla. Ainakaan vielä ei auto ole jäänyt välille. Täytyykin lukea noista autokerhoista.
    https://www.hinauslevainen.fi/hinauspalvelut

    VastaaPoista
  11. Kyllä hyvä, että hinaus saapui. Aikoinaan meilläkin jäi matka-auto välille, mutta se tapahtui Lapissa. Tuttu lopulta tuli auttamaan ja antamaan lisävirtaa. Kiva kuulla, että piditte Berliinistä. Mekin siellä aikoinaan käytiin. https://www.hinausrantanen.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA