Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin

Lahden rautatieaseman naapurissa sijaitseva Guesthouse Little Tundra tarjoaa majoituselämyksen sosiaalisille matkailijoille. Se on hauska kokemus myös lapsiperheille ja erinomainen valinta ryhmille. Siis heille, jotka ovat kyllästyneet tylsiin hotelleihin.

Kun varasin Booking.com kautta Toini Haimin omistaman Studio Apartment Lahden, en osannut aavistaa, millaiseen elämyspaikkaan olin menossa. Historialliseen rakennukseen on loihdittu majoitusmaailma, jossa on jotakin vähän kaikille. 

 

Studio Apartment on entinen baari, jossa voi nukkua ja nauttia privaattiravintolasta. Tosin tarjottavat täytyy hankkia itse, mutta Wolt palvelee perille saakka. Siellä on myös ihanan tunnelmallinen sauna ja lisämaksusta saa pihalla paljun käyttöön. Kivan erilainen majapaikka, jonne ovat lemmikit tervetulleita ilman lisämaksua. Sitä arvostan kovasti, koska olen törmännyt reissuillani hurjan kalliisiin koiramaksuihin.

 


Mutta varsinainen helmi, se aukeaa studion naapurissa. En olisi voinut kuvitellakaan, millainen majatalo kivitalon sydämessä lymyilee. Sieltä löytyy värikylläinen aulatila ja useampi ”mökki” – tai siis oikeasti grillikatoksia ja pihavajoja, jotka on sisustettu jokainen persoonallisella tyylillä lappitunnelmaan, itämaiseen sadun maailmaan ja kesämökkiromantiikkaan.

 

Yrittäjä kertoo, että erilaisten huoneiden alkusyy on käytännöllinen. Hän halusi luoda majatalon, joka on tarvittaessa helposti purettavissa, jos juttu ei jostain syystä toimisikaan. Kätevää ja kierrätettävää, kuulostaa oikein järkevältä.

Onneksi näin ei ole tapahtunut, sillä omanlaisensa matkailijat ovat löytäneet tämän idyllisen ja edullisen majoitusmuodon. Toini toteaa, että paikka sopii sosiaalisille ja varsinkin ulkomaalaiset tykkäävät. Meille aremmille suomalaisille voivat yhteiset pesutilat ja heikko äänieristys aiheuttaa ahdistusta.

 

– On täällä pari kertaa käynyt niin, että majoittuja on tulleessaan jo ovella todennut, että ei. Silloin on parasta perua varaus, ei tänne kannata kärsimään tulla, yrittäjä toteaa tyynesti.

 

Mutta on onneksi paljon meitä, jotka tulevat aina vain uudelleen. Kuten esimerkiksi eräs norjalainen hiihtäjä, joka vuodesta toiseen ilmestyy majoittumaan Finlandia-hiihdon aikaan. Ei kuulemma edes enää varaa majapaikkaa, ilmestyy vain kuin lomakotiinsa.

 

– Monista vakiovieraistamme on tullut kuin perheenjäseniä. Täällä tapaa majoittua myös säännöllisesti Lahdessa pari päivää viikossa työssä käyviä, yläkerrassa itse asuva majatalon emäntä kertoo.

Yhteisöllistä majoitusta
mukaville tyypeille 

Majoituspaikka sopii erityisen hyvin ryhmille, jolloin he saavat koko tilan omaan käyttöönsä. Koko taloon mahtuu majoittumaan parikymmentä henkeä. Myös lapsiperheille erilainen majoitus on hauska kokemus. Lisäksi yleisötapahtumiin tulevat samanhenkiset ihmiset tykkäävät, kun voivat illalla yhdessä jutella päivän tapahtumista oleskelutilassa. Niin ja tietysti polttarit ja kaikenlaiset juhlat luonnistuvat majatalossa mainiosti.

 

Me emme voineet valitettavasti testata Little Tundran tarinallisia majoituspaikkoja, koska oli koira mukana. Alakerran majatalossa on niin paljon pehmeitä mattoja, että lemmikkien on parempi pysyä pissimisvaaran takia muissa tiloissa. 


 

Saimme yöpyä yläkerran Loft-asunnossa, joka on suunniteltu erityisesti perheille tai isommille jopa kymmenen hengen porukoille. Hiljattain remontoiduissa tiloissa on kolme makuualkovia, joissa ei ole perinteisiä seiniä. Niiden tilalla kauniita kevyitä koristeellisia seinämiä, jotka jakavat huoneiston erillisiin alueisiin. 

Rakastan värejä ja väriterapiaa löytyikin runsaasti tästä asunnosta. En tiedä, johtuuko se sisustuksesta vai vanhan kivitalon tunnelmasta, mutta rakennuksessa on jotain mystisen rauhoittavaa. Tunsin, kuinka sykkeeni laskivat ja arkinen kiire jäi majatalon ulkopuolelle. 

Osansa positiivisesta kokemuksesta oli toki myös sillä, että majatalossa aistii vieraanvaraisuuden ja palvelu pelaa hyvin. Jotain kodinomaista on tässä paikassa, jossa voi mielessään matkata muualle maailmaan. Guesthouse Little Tundraa ei oikeastaan voi selittää – se kannattaa kokea itse.


  

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA