Tarvitaan vain yksi oikea

Asunnon ostaminen on huomattavasti helpompaa puuhaa kuin sen myyminen. Ainakin tällä hetkellä, kun esimerkiksi Seinäjoella on 1114 asuntoa vailla uutta omistajaa. 


Asuntomarkkinat ovat nykyään kahdessa kerroksessa. Etuovi.com kertoo, että tällä hetkellä Seinäjoella myynnissä olevista 1114 asunnosta on uudiskohteita 551. Moni onkin viehättynyt
mahdollisuudesta päästä pikkurahalla kiinni omaan asuntoon. Asunnon ostohuumassa ei ehkä jaksa miettiä niin pitkälle, että 200 000 euron arvoisesta asunnosta joutuu 60 000 euron alkupotin jälkeen pulittamaan vielä 140 000 euroa ja korkojen kera.

Jos nuo uutuuttaan hohtavat asunnot ovat valioliigaa, meidän asuntomme kuuluu puulaakiporukkaan. 1980-luvun lopulla rakennettu rivitalon päätyhuoneisto, jossa keittiö on mainiossa pelikunnossa, mutta pesuhuoneen kuntohuippu on menneisyydessä. Peruskuntoinen koti eikä todellakaan hinnalla pilattu.

Siitä huolimatta se ei näyttänyt menevän kaupaksi. Ihan hirvitti, kun samalla kadulla oli välillä myynnissä neljä asuntoa. Että tuo asunto taitaa jäädä meille lopullisesti. Toki kolmen makuuhuoneen rivitaloasunto on mainio vuokratarkoitukseen isoille perheille eli ei se nyt ihan tyhjilleen olisi jäänyt. Mutta kuitenkin, olisihan se huojentavaa jos saisi tarpeettomaksi käyneen asunnon kaupaksi.

Vielä viikko sitten en enää uskonut kliseeseen: ”Tarvitaan vain yksi oikea ostaja.” Ajattelin, että noita oikeita ostajia ei enää ole kuin uusien asuntojen ovilla. Maanantai-iltana golfkierroksen jälkeen kiinteistönvälittäjä soitti ja kertoi, että asunnosta tulisi tarjous.

”Ai onko se nyt se mies, joka lupaili jättää härskin tarjouksen? Ihan jotain tosi alakanttiin?”, kysyin epäluuloisena. ”Ei kun tämä on ihan tosissaan matkassa.”, kiinteistönvälittäjä vastasi.
Niinhän siinä sitten kävi, että kaupat tehtiin tänään ja entiseen kotiimme on löytynyt yksi oikea uusi perhe. Samalla Seinäjoen väkiluku kasvoi jälleen viidellä, joten kaikki voittivat.
Nyt sitten on loppurutistuksen aika ennen kuin voin ryhtyä fiilistelemään kunnolla matkalle lähtöä. Asunto on tyhjättävä heinäkuun loppuun mennessä eli pientä puuhaa riittää.

Elokuun ensimmäisestä päivästä ryhdyn koirien kanssa diginomadiksi (https://www.diginomadi.fi). Nyt on kuulkaas elämä kohtuullisen mukavalla mallilla.

Enää 64 yötä lähtöön.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA