Virtuaalimatkalla

Paras osa matkavalmisteluista on reitin suunnittelu. Se on melkein kuin olisit jo tien päällä. 


Vietimme sisareni kanssa pari matkakuumetta nostattavaa iltaa netissä reissaillen ja hotelleja varaten. Booking.com on kätevä paikka, sieltä voi varata hotellit ilmaiseksi ja peruutusaikaa on melkein majoittumiseen saakka.

Matkareitti on siis selvillä, ainakin alustava sellainen. Ainahan voi poiketa polulta, jos siltä tuntuu. Se on kuitenkin varmaa, että M/S Megastar lähtee Helsingistä Tallinnaan lauantaina 29. syyskuuta kello 10.30. Voi sitä fiilistä, kun auto on ajettu laivaan. Elämäni suurin seikkailu on edessäni ja saan jättää syksyn muiden murheeksi. Megastarilta löytyi kymmenen euron lisämaksulla autotalli, jossa voi käydä autossa kesken matkan. Kätevä juttu, sillä koirat matkaavat meren yli autossa.

Tallinnan satamasta matka jatkuu kohti Latviaa. Kilometrejä on edessä välimatkahaun mukaan 264. Me päätimme, että sopiva ajomatka päivässä on 300-400 kilometriä. Ja kun lähtee aamulla aikaisin ajamaan, ehtii nähdä päivän aikana paljon. Ensimmäiseksi yöksi olemme varanneet 40 euroa maksavan majoituksen Saulkrastista, joka on pieni merenrantakaupunki ennen Riikaa. Automatkailun juju on minusta juuri se, että voi vierailla muissakin kuin perinteisissä turistikohteissa. Seuraava etappi, päivä jolloin syyskuu vaihtuu suuren seikkailun lokakuuksi, sijaitsee 311 kilometrin päässä Kaunasissa. Liettuan entisessä pääkaupungissa majoittuminen maksaakin sitten jo tuplasti, huikeat 80 euroa kahdelta hengeltä.

Maanantaiangstista ei varmasti ole tietoakaan 1. lokakuuta, kun heräämme Liettuasta ja suuntaamme 245 kilometrin päässä odottavaan Puolan Białystokiin. Lähellä Valko-Venäjän rajaa sijaitseva kaupunki on Podlasien voivodikunnan pääkaupunki. Siellä saa kaksi naista nukkua hyvin edullisesti, vain 32,52 euroa. Kylpyhuonekin on jaettu, mutta aina ei tarvitse olla tasokasta. Puola on minulle uusi maa: odotan siltä paljon ja erityisesti 328 kilometrin päässä sijaitsevasta Łódźista. Puolan maantieteellisessä keskipisteen lähellä sijaitseva Łódź on Puolan kolmanneksi suurin kaupunki. Siellä aiomme viettää kaksi päivää kohtuullisen taloudellisesti, yöpyminen vain 65,08 euroa.

Torstaina 4. lokakuuta automatka jatkuu 426 kilometrin päässä Tšekin puolella sijatsevaan Hradec Královéen. Siihen mennessä mittariin on tullut liki kaksituhatta kilometriä. Majoitus maksaa kahdelta vain 39 euroa.  Tuo kohde on valittu välietapiksi sillä ajatuksella, että se on kohtuullisen ajomatkan päässä Salzburgista. Edessä on reissun pisin automatka, 541 kilometriä ja lumoava Salzburg. Olen jo kauan haaveillut sen näkemisestä. Suunnitelmissa oli viipyä Salzburgissa pitempäänkin, mutta hotellien kovat hinnat saivat nipistämään visiitin kahteen päivään. Luvassa on kaksi yötä siistin näköisessä motellissa hintaan 148 euroa. Sunnuntaiaamuna auton nokka osoittaa kohti Slovenian pääkaupunkia Ljubljanaa. Kilometrejä mittariin kertyy välimatkahaun mukaan 287. Siellä yöpyminen on taas kukkarolle keveää, vain 50 euroa.

Uusi viikko ja uusi maa. Miten mainio tapa elää. Kahden naisen ja kahden koiran seikkailu jatkuu Kroatiaan, jossa aiomme olla ihan Pulassa. Matka Ljubljanasta Pulaan on van 203 kilometriä. Kroatiassa meitä odottaa synttäreitteni kunniaksi astetta ylellisempi majoitus, kaksi yötä huikeat 236 euroa. Seinäjoelta Pulaan on suunnittelemaamme reittiä pitkin matkaa kertynyt noin kolmetuhatta kilometriä. Majoitukset tulevat maksamaan yhdeltätoista ensimmäiseltä yöltä 690 euroa, toki tuohon päälle tulee lisäveroja, pysäköintikuluja ja koiramaksuja. Jäämme virtuaalimatkalla Pulaan odottelemaan, miten seikkailu jatkuu. 

Pysykäähän kartalla. Enää 78 yötä lähtöön.

Kommentit

  1. Huikeeta Outi! Ihan mieletöntä. Olen ihan messissä tässä matkassa - itsekin jatkuvassa matkakuumeessa elävänä. (Mies yrittää iskeä jarrua - välillä onnistumatta onneksi.)

    Jos haluat pari vinkkiä Łódźista, niin kerro. Olen ollut siellä työmatkalla pari kertaa - Nordeallahan on siellä toimintaa. Ko. kaupunkihan nyt ei kuulu lomakohteiden top10:iin (lue: top100:aan)
    Terhi-

    VastaaPoista
  2. Kyllä kiitos, mieluusti ihania matkavinkkejä tuosta paikasta. Tämä matkabloggaaminen on juuri tämän takia niin hauskaa, kun saa kivoja vinkkejä reitin varrelle. Mukavaa, että olet messissä elämäni suuressa seikkailussa.

    VastaaPoista
  3. Käykää isthian niemimaalla ja siellä niemimaan kärjessä. En muista luonnonpuiston nimeä (mun fb profiilista löytyy kuvia) mitta niin kaunis paikka oli.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA