Hurahdus blogiuskoon

Olen hurahtanut blogiuskoon. En olisi etukäteen uskonut, miten koukuttavaa puuhaa tämä onkaan.

Bloggerin tilastot näyttävät, kuinka monta vierailijaa on tänään käynyt katsomassa blogiani. On huikea tunne, kun näen viimeisimmän blogin ylittävän 1 300 lukijan rajan. Toimittajan työssäni saan harvoin palautetta teksteistäni, tässä bloggaamisessa viehättääkin vuorovaikutus lukijoiden kanssa.

Vaatejuttu kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin etätyöstä kertova blogi, jota on luettu vain 155 kertaa. ”No mutta se etätyöjuttu olikin sellainen väliblogi, ei liittynyt tuohon matkaan. Missä tahansa voi tehdä etätöitä.”, joku selitti minulle suurta eroa. Blogimissioni on siis matkaan liittyvät jutut, kevyesti kerrottuna ja huumorilla maustaen. Luvassa on varmasti aika monta kommellusta, kun reilun kuukauden päästä auton nokka osoittaa Tallinnan lauttaa.

Kieltämättä sydänalassa vähän kouraisee, sillä lailla mukavasti, kun ajattelen lähestyvää matkaa. Vielä on monia asioita hoidettavana ennen kuin voin jäädä lokakuiselle kesälomalleni. To Do -listallani on useita lääkäreitä – hammas-, silmä-, eläin- ja työterveyslääkäri. Joku kysyikin minulta, että mitenkäs sinun työterveysasiat siellä Espanjassa hoidetaan. Tuota… on varmaan parempi pysyä siellä terveenä? Onhan minulla matkavakuutus, sen pitäisi korvata isommat jutut.

Autokin tarvitsee ennen matkaa oman huoltovisiitin öljynvaihtoineen. Lisäjännitystä tuo, että autossa on vielä opetuspoljin kiinni. Toivotaan, että kuopus saa ajokortin ajoissa, muuten on lähdettävä kahdella jarrulla varustetulla autolla Eurooppaan. Toisaalta voisi olla ihan hyvä, että siskollani olisi oma jarru käytössään apukuskin paikalla?

Olen ollut tämän viikon etätöissä Helsingissä ja opiskellut Avoimessa yliopistossa vaikuttamisviestintää. Todella virkistävää kuunnella tunnettujen viestintäalan ammattilaisten näkökulmia siitä, miten viestintä muuttuu tekoälyn aikakaudella. Tuntuu siltä, että aivoistani on irronnut ylimääräistä karstaa ja ajatus kulkee kirkkaammin.

Vapa Median Timo Nurmi väittää, että asiantuntijuuden esille tuomisessa määrä voittaa laadun. Tarinankerronta on volyymibisnestä: ”Miksi näkyä neljä kertaa vuodessa, jos voi olla kiinnostava 365 päivää vuodessa?” Ellun Kanojen Miia Savaspuro herättelee ymmärtämään työelämän muutosta ja itseohjautuvuutta. Hänestä rytmihäiriöiden maailmassa tarvitaan konfliktiälyä, on uskallettava haastaa vanhat tavat tehdä ja sallittava eriävät mielipiteet. Milttonin Eeva Kallin mukaan teot ovat parasta viestintää. Hän ennustaa, että tulevissa eduskuntavaaleissa henkilöbrändien merkitys kasvaa ja puolueiden merkitys vähenee. On siis oltava viestijänä rohkea, näyttävä usein eri kanavissa ja vahvistettava omaa henkilöbrändiä.

Nyt sitten voin mielenkiinnolla seurata, että tuliko tästäkin ”sellainen väliblogi”.

Lähtöön on 36 yötä.

Kommentit

  1. Oo, tässä oli monta mielenkiintoista aihetta yhdessä tekstissä! :D Mahtavaa Outi, ihan kaikki! Etätyöstä voi kuitenkin tulla yllättäviäkin pointteja esiin ja hyödyllisiä. Toivottavasti ujutat niitäkin mukaan. Onhan se työkin isossa asemassa elämässä. ;)

    Ihmisillä on niin erilaisia tilanteita ja kiinnostuksen aiheita, se ei välttämättä tässä hetkessä näyttäydy tärkeänä, mikä myöhemmin voi olla erittäinkin arvostettava huomio. Yksi asia blogeissa minulle ainakin on se, että luen vanhempiakin juttuja. Tykkään nähdä nykyhetken syihin.

    Tästä vielä huomio:”Miksi näkyä neljä kertaa vuodessa, jos voi olla kiinnostava 365 päivää vuodessa?” Niin, tuossa on isosti herättävää. Mutta jos kaikki olisivat mahdottoman määrän vuodessa kiinnostavia, miten aika riittää kaiken kiinnostavan vastaanottamiseen. Riippuen tekijästä, sopiva määrä näkyvyyttä ja kiinnostavuutta on hyvä. Vrt. esim. biisit, jotka ovat huippuja ja kulutetaan liialla radiosoitolla loppuun. Toki jokin sisältö/lähde on sellainen, että se jollekin kohderyhmälle on enemmänkin kuin 365 kertaa vuodessa tärkeä.

    Tsemppiä Outi matkaan, ihanaa, että teet, mitä ikinä teetkin. <3

    Terv. M :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos pohdiskelevasta viestistäsi, mukava jakaa näitä ajatuksia. Olen samaa mieltä, että "naama" kuluu jos on koko ajan esillä. Itsekin mietin sitä, että pitäisikö julkaista kirjoituksia vähän harvemmin. Mutta kun tuntuu että nyt just tapahtuu niin paljon kiinnostavia juttuja elämässäni. Lupaan käsitellä myös vakavampia aiheita enkä pelkkää kevyttä hömppää. Onhan tämä tuleva matka myös matka itseeni, mitä kaikkia traumoja sieltä pulpahtaakin pintaan. Tuo on kiinnostava näkökulma, että luet vanhempia juttuja ja teet huomioita syistä. Tuli kyllä niin hyvä mieli tuosta kommentistasi. Tämä ei sitten ollutkaan vain "väliblogi". Kaikkea hyvää sinulle, pysy kartalla :)
    Outi

    VastaaPoista
  3. Kyllä jätkän lukemista. :) Omana itsenä oleminen on se kiinnostavin teema kaikkien tapahtumien keskellä. Mitä löytää ja mihin on tyytyväinen? Keveys on just, mitä moni varmaan halua, mutta kuitenkin ikävätkin asiat saavat näkyä. Elämän suolaa ovat sekä menetykset että saavutukset. Silloin tavallinen tallaaja pääsee samaistumaan ja jotenkin jakamaan tunnetta. Kiitos vastauksestasi, myös paljon hyvää sinulle. :)
    M

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA