Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Kauniiden pitsihuviloiden ja leppoisan tunnelman kesäkaupunki Hanko on koronavoittajia, sillä suomalaismatkailijat rynnistivät sinne jo viime kesänä. Sama tahti näyttää jatkuvat tänä kesänä: kuumimman lomasesongin aikaan kaupungista on vaikea enää löytää vapaata majoitustilaa.

 

Hanko – mikä ihana olotila. Siellä alkaa ihan oikeasti hymyilyttää kuin Hangon keksiä. Otimme Reissumiehen kanssa varaslähdön kesäkauteen vierailemalla Hangossa viime viikonloppuna. Vielä toukokuussa löytyi kauniista Villa Solgårdenista vapaata majoitustilaa eikä kaupungilla ollut tungosta. Tunnelma oli yhtä aikaa leppoisa ja odottava, monet yrittäjät tekevät kesän aikana suurimman osan tuloksesta.

Niin myös Villa Solgårdenin yrittäjä Kati Palomäki. Bed & Breakfast -majoitusta on tarjolla vapusta syyskuuhun. Aamiaisella tapaamani majatalon pitäjä säteili hehkeänä hellemekossaan, seurusteli vieraiden kanssa ja piti huolta, että tarjoilupöydässä oli riittävästi vastaleivottuja sämpylöitä ja croissantteja. Tarjolla oli myös lempeän makuista vihersmoothieta ja piristäviä inkiväärishotteja. Minulle majoituskohteen yksi tärkeimmistä asioista on aamiainen: Villa Solgårdenissa se täytti kaikki odotukset.


Suomalaisittain virkistävä sisustusratkaisu on myös villan pitkä ruokapöytä, johon vieraat kokoontuvat yhteen aamiaiselle. Omissa oloissa viihtyvän kansan on ”pakko” vähän avautua ja harrastaa kohteliasta jutustelua. Matkabloggaajalle tuo järjestely on mitä mainioin, sain samalla paljon mielenkiintoista tietoa matkakohteesta ja muista vieraista. Kuten sen, että moni tässä villassa majoittuva on innokas tenniksenpelaaja, nytkin aamiaisella oli jokavuotiselle tenniskurssille osallistuvia.

Rauhoittavaa ja
ylellistä valkoista

 

Villa Solgårdenin sisustuksen on suunnitellut arkkitehti Joanna Maury ja vallitsevana värinä on valkoinen. Jopa käytävän vaahtosammuttimet on soinnutettu valkoisiksi. Puhtaanvalkoiset muhkeat petivaatteet ja ylellisen pehmeät sängyt ovat luksusta. 1900-luvun alussa rakennetun villan käytännön pikku haasteita puolestaan ovat ohuet seinät ja käytävällä sijaitsevat vessat/suihkut. Toisaalta kaikkihan on matkailussa kiinni asenteesta: oli omanlaisensa kokemus hiipiä yöllä hiljaa käytävää pitkin vessavisiitille.
Villa Solgårdenissa on alaikäraja 12 vuotta, se rauhoittaa mukavasti menoa. Kati kertoo, että osasyynä ovat talon ohuet seinät. Olisi aika ikävää, jos jonkun vieraan itkevä pikkuvauva valvottaisi yli kolmeakymmentä vierasta. Lisäksi hän haluaa vahvistaa yrityksensä brändiä enemmän ylelliseen rentoutumiseen, hyvään oloon ja meditatiiviseen oleskelun suuntaan. Villassa käy myös paljon yrityksiä pitämässä kokous- ja tykypäiviä. Ei ole harvinaista, että yritys vuokraa koko talon itselleen ja heille räätälöidään omaa ohjelmaa. 

 

Valkoinen väri kulki kantavana elementtinä myös pihan puolelle. Siellä on vuokrattavana valkoisia Jopoja, joilla pääsee kätevästi kulkemaan kylpyläpuistosta lähialueille.

 

Aikaisemmin Helsingissä parin eri ravintolan vetäjänä toimineella Katilla alkaa viides kesä yrittäjänä Hangossa. Luvassa on työntäyteiset neljä kuukautta, sillä majoitusvarauskalenteri on lähes täynnä. Yrityksen majoitustoiminta perustuu vieraanvaraisuuteen – Kati kokee, että asiakkaat ovat kuin hänen vieraitaan. Ja suurin osa myös pyytää hänet visiitin jälkeen Facebook-kaveriksi eli ystäväpiiri kasvaa melkoisella vauhdilla.

Merijoogaa ja
uusia suunnitelmia 

Minulle kävi vähän samoin kuin Villa Solgårdenin pitäjälle, ihastuin Hankoon heti ensivisiitillä. Olin toki käynyt kaupungissa aikaisemmin futisturnauksissa, mutta nyt pääsin paremmin tutustumaan hankolaiseen elämänmenoon ja sen asukkaisiin. Törmäsin aamukävelyllä rannalla Merimind joogaviikonloppua viettäviin naisiin, se näytti tosi ihanalta ja rentouttavalta. Naiset kertoivat, että samassa paikassa järjestetään kesäjoogaa juhannuksesta alkaen joka päivä aamukymmeneltä. Siis seuraavalla kerralla sinne.Tutustuin myös Hangossa vaikuttaviin aktiivisiin naisiin, joiden kanssa toivottavasti kehittelemme tulevaisuudessa mielenkiintoisia juttuja. Yksi näistä paikallisista aktiiveista on yrittäjä Minna Ahlskog. Hankoon matkaavien kannattaa ehdottomasti vierailla hänen keskustassa sijaitsevassa RosMarine-liikkeessä. Siellä on ranskalaista muotia, koruja ja kauniita lahjatavaroita kotimaan matkailijoiden iloksi. Belgiassa pitkään asunut Minna on virkistävä tuulahdus suomalaiseen ilmanalaan, sopivasti boheemi ja valoisa taiteilijapersoona.

 

Ai että, Hanko kyllä näytti viikonloppuna parhaat puolensa. Vastaantulevat ihmiset tervehtivät ja nuo huvilat, ne ovat toinen toistaan kauniimpia. Ei tässä auta kuin pistää Lottoa vetämään, jos vaikka joskus itsellekin tuollaisen majatalon saisi…


  

      Ihanat villat Hangossa: katso video

  Kommentit

  1. Kyllä Hanko nyt houkuttelee entistä enemmän, mukaansa tempaava juttu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin