Voimaannuttavaa vaateterapiaa

Vaatteissa on ihmeellistä lumovoimaa. Kaikki ne värit, mallit ja materiaalit, kuinka ne pukevat ihmisen ihan uudenlaiseksi. 


Mikään ei lohduta paremmin kuin uusi vaate. Kun hiljattain ostamani Audin moottori päätti lopettaa käymisen, elämääni tuli sopivasti FiiniFröökynä tarjoutuen matkalleni sponsoriksi. IIK! ihanaa, vastasin ja se pahuksen auto ei enää harmittanut juuri ollenkaan.

Ensimmäisellä ”työkeikallani” Ylistaron Halpa-Aitassa ja mallikuvauksissa oli todella hauskaa. Oli kiinnostavaa saada pukeutumiseen uusia näkökulmia yrittäjä Jaana Hautamäen ammattiopastuksessa. Legendaarisen vaatekaupan aputoiminimi on FiiniFröökynä, joka tuo maahan vaatteita eri puolelta Eurooppaa. Suunnittelimme jo Jaanan kanssa, kuinka hänen ostosmatkansa ja minun seikkailuni osuvat samoihin aikoihin Firenzeen. Olisi upeaa viettää siellä pari päivää yhdessä, ja saisin samalla kurkistaa ostajan ammattiin.


Entäpä millaisia vaatteita Jaana minulle suositteli matkaa varten? Tietysti helppohoitoisia rypistymättömiä, sillä olen koko lokakuun autoreissulla. Eikä enää pelkkiä hellevaatteita, koska lämpöiseen ilmanalaan kuulemma tottuu ja pian pukeudun kuin paikalliset espanjalaiset. Sitä en kyllä ihan usko, sillä olen aina ollut tosi kuumaverinen ja kulkenut ilman hanskoja pitkälle syksyyn.

Ensimmäinen asukokonaisuus sisälsi suositun ruusupaidan, jollainen minulla on jo pinkkinä. Nyt samaan sarjaan on tullut murretumpia syksyn värejä. Jaana suositteli minulle vihreää, jonka tunnistin mielivärikseni. Minulla on joskus ollut tosi vahva vihreä kausi, ehkäpä se tulee pikku hiljaa takaisin? Vihreän paidan kaveriksi sain kokeiltavaksi harmaat farkut. Toimii, ei liian tätimäistä. Tämä asun viimeisteli pehmeä pitkä villatakki, sävynä lämmin harmaa. Nuorekkaan takin juttuna on selkään kuvioitu kohotähti. Aivan ihana takki, siitä tuli heti suosikkivaatteeni.

Kun on hankkimassa isompaa kokonaisuutta, on hyvä jatkaa housuista eteenpäin. Jaana toi minulle sovitukseen paidan, jota en olisi koskaan itse valinnut rekistä. No kokeillaan, vaikka tuo ei näyttänytkään minusta kummoiselta. Yllätys oli melkoinen, sillä paita olikin tosi ihana päällä. Siinä on pieninä pilkkuina suosikkivärejäni lilaa ja pinkkiä. Tuo paita sopii hyvin villatakin kanssa ja pikku piristeeksi vielä pinkki tuubihuivi ja iso hopeanvärinen koru. Asiallinen ja samalla rento asu jopa töihin.

Sitten jatkoimme paidasta uusiin housuihin. Muotiväri tumma viininpunainen, napakasti päällä istuvat trikoohousut. Nuo matsaavat myös sen vihreän kukkapaidan kaveriksi. Housuille löytyi uusi kumppani pehmoisesta harmaasta trikoopaidasta, jossa on kuosina ruusuja ja pääaukossa pieni hopeanvärinen reunus. Siihenkin sopi piristeeksi pinkki huivi, joten minulla oli nyt jo kolme kivaa kokonaisuutta.


Tykkäätkö tunikoista? Jaana kiikuttaa luokseni hihatonta tunikaa, jossa on maanläheiset värit. Hmm… en olisi ihan heti itse tuota valinnut, mutta aika mielenkiintoinen se on. Vähän tulee mieleen Afrikka. Taskullinen tunika on kätevä matkalla ja kun vetää kiiltävät mustat legginssit jalkaan, tulee kokonaisuudesta rokkaavampi. Hämmästyttävää, jalkani näyttävät noissa legginsseissä jotenkin hoikemmilta?

Sokerina pohjalla kokeilin, miltä tuntuu pitää yllä klassisia Joseph Ripkoffin vaatteita. Kanadalainen vuonna 1957 perustettu yhtiö suunnittelee ja valmistaa vaatteita aktiivista elämäntyyliä viettäville naisille. Halusin nähdä omin silmin, että tuoko huippulaatu ja sen myötä korkeampi hinta jotain uutta pukeutumiseeni. Tuntuuko minusta, että nousen noiden vaatteiden myötä korkeammalle levelille? Vedin ylleni tosi upeat mustavalkoiset ruutuhousut ja siihen sopivan mustan juhlapaidan. Olin heti myyty, nuo housut ovat unelmatapaus. Se oli tosirakkautta ensi silmäyksellä. Minä ja Joseph Ripkoff – The Perfect Match.

Enää 40 yötä ja reissu alkaa. Eikö pian voi ryhtyä jo pakkaamaan?


Kuvat: Mauri Aaltonen
Vaatteet: Ylistaron Halpa-Aitta







Kommentit

  1. Hyvältä näyttää Outi! Vaatteet, blogi ja elämä! You go girl!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Nanna. Tämä bloggaaminen onkin tosi hauskaa puuhaa, mitä jos tehtäisiin joku postaus yhdessä? Kokkailtaisiin espanjalaista ruokaa ja maisteltaisiin sopivia viinejä? Siitä tulisi hauska juttu.

    VastaaPoista
  3. Täällä kans lumoutuneena lueskelen juttujasi ja ihailen kykyäsi saada tekstistä niin sujuvaa, soljuvaa ja helposti seurattavaa 😍👌
    Mielenkiinnolla odotan seuraavaa postaustasi 😁

    VastaaPoista
  4. Kiitokset Sirpa ihanasta palautteesta. Tämä blogien maailma onkin tosi kiehtova, paljon monivivahteisempi kuin perussome. Aurinoista syksyä sinulle, toivottavasti pysyt messissä. Suuri seikkailu on vasta edessä.

    VastaaPoista
  5. Upea nainen, ihania vaatteita ja elämäniloa pulppuava kirjoitus❤ Hyvä Outi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aila ja tervetuloa visiitille sitten sinne Fuengirolaan <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA