Pääterapiaa ja värit kohdalleen


Naisen tärkein kumppani on kampaaja, joka kuuntelee, myötäelää ja värittää pään oikealla asenteella.


Kävin päivittämässä pääni lomakuntoon luottokampaajani Karitan luona Cut Pointissa. ”Pääsponsorini” antoi värjäyksen ohessa hyviä hoitovinkkejä matkaa varten. Isoa leikkausta ei nyt tarvittu, sillä puolipitkät hiukset ovat minusta tähän tilanteeseen paras ratkaisu. Niihin on helppo tehdä nopeita kampauksia ja jos tien päällä oikein laiskottaa, on ponnaripäivä. Karita vinkkasi, että ulkomailla voi kiepauttaa osan hiuksista sykkyrälle ja kiinnittää pinnillä luonnonkukka koristeeksi. Näin saa nopeasti kivan kampauksen, täytyypä kokeilla.

Kun on kokonainen auto pakkaustilaa, lähtee reissulle mukaan arsenaali hiustuotteita. Auringossa tarvitsen kosteuttavia ja mahdollisesi myös korjaavia tuotteita. Onneksi aika monessa hiustenhoitotuotteissa on aurinkosuoja valmiina. Ja perinteinen suojauskeino on huivi ja hattu päässä. Niin ja jos haluan muuttua matkalla blondimmaksi, voin tehdä sen ”luomusti” paistattamalla päähän pitkää päivää. Märkien hiuksien ja auringon yhdistelmä vaalentaa tehokkaasti, kun lämpö avaa hiusrakennetta.

Kuivashampoo on hyvä apukeino, kun ei ole mahdollista pestä hiuksia niin usein kuin toivoisi. Tällä reissulla kokeilen minulle uutta KMS:n Makeover Sprayta. Hair Play-sarja on tehty ”luovaan muotoiluun ja joustavaan rakenteeseen”. Kuulostaa ihan markkinointialalla työskentelevän täsmätuotteelta. Riisipuuteria sisältävä Makeover Spray tekee hiuksista raikkaan tuntuiset, antaa volyymia ja virkistää väsyneet hiukset. Tämä on myös oivallinen turva autossa – jos nimittäin rosvot iskevät, niin suihketta kohti silmiä ja kamalaa kiljuntaa.

Vielä tehokkaampi ase autovarkaita vastaan on KMS Stylecolor. Väliaikainen värispray tarjoaa yhdeksän eri värisävyä, jolla voi suihkuttaa silmille ja merkitä hyökkääjän nassun omalla tunnusvärillään. Lisäksi se peittää tyvikasvua värjäyksien välillä. Kevyen muotoilutuotteen ominaisuuksilla varustettu spray antaa myös tyynytakuun eli ei näy aamulla jälkiä valkoisessa tyynynliinassa.

Seuraavina viikkoina on luvassa uimista meressä ja klooripitoisissa altaissa. Tällöin on hyvä pestä  hiukset välillä syväpuhdistavilla shampoilla. Muutenkin kannattaa kuulemma vaihdella erityyppisiä pesuaineita, sillä hiukset ja päänahka tottuvat, jos käyttää vain sitä yhtä ja ainoaa. Tavallisesta hoitoaineesta saa tehokkaamman,  kun antaa vaikuttaa pitempään. Ja ettei homma olisi liian yksinkertaista, hiuksille on myös hoitonaamioita ja suihkutettavia versioita.

Sitten vielä se tärkein kysymys: Miten ihmeessä löydän kunnon kampaajan matkallani, kun en voi ottaa Karitaa mukaani? Kannattaa kuulemma testata kampaajia hiusten pesulla ja föönauksella. Siitä näkee, onko tyyli yhtään sopiva. On hyvä myös muistaa kielihaasteet – heikosti englantia ymmärtävä kampaaja voi kuvitella, että sentin leikkaus tarkoittaa lopputulosta, jossa sinulla on rohkea sentin mittainen siilitukka. Tiesitkö muuten, että Ranskassa voi ryhtyä kampaajaksi ilman ammattitutkintoa? Ja kuten päähommissa yleensäkin, ei tämä niin vakavaa ole. Jos tulee hiuksiin hutilaukaus, niin kyllä sen aika parantaa.

Näin matkan alla palasin jälleen kirkkaampiin hiusväreihin, mitkä istuvat ammattilaisen mukaan paremmin persoonaani. Inspiraation lähteenä olivat uudet matkavaatteeni eli lämpimiä syksyn sävyjä ja keltainen poncho. Näillä mennään kylmästä lämpimään.

Enää kaksi yötä. IIK!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin