Elämisen makua Espanjassa

”Onko päivä buukattu jo täyteen? Tuutko kylään iltapäivästä?”


Valo ja espanjalainen elämäntapa tekevät meistä suomalaisistakin sosiaalisempia. Ainakin siltä tuntuu reilun viikon asumisen kokemuksella täällä Fuengirolassa. Yhteisössä asuu noin 30 000 suomalaista, joten tarjolla on monenlaista aktiviteettia.

Eilen osallistuin 1st FMOS Open -golfkilpailuun 66 muun suomalaispelaajan kanssa upealla Cerrado del Aquila -kentällä. Aurinko paistoi ja kaukana siinsivät Sierra Nevadan vuoret, jossa kuulemma jo lasketellaan. Kisakunto ei ollut kohdallaan, mutta mieltä lämmittää vieläkin onnistunut lyönti veden yli greenille ja lähitalon parvekkeelta kuuluneet aplodit. 


Los Pacos on mielestäni mainettaan parempi paikka asua, minua ei haittaa pätkääkään kaikkialla kaikuva suomen kieli. Täällä on hieno koirapuisto ja merenrantakin on kävelymatkan päässä. En ole vielä ehtinyt tutustua Sofia-opiston tarjontaan, on ollut sen verran kiirettä työpäivien ja sosiaalisen elämän yhteensovittamisessa. Mijas Pueblon kaunis vuoristokylä on jo tullut tutuksi, samoin upea rantakatu Paseo Maritimo. Sitä pitkin kävellessä voi törmätä entisiin työkavereihin, kuten viime viikolla kävi.
 
Tanssi on espanjalaisilla verissä, siitä pääsin nauttimaan perjantai-iltana Belmadenassa hulppeassa Hotel Holiday Polynesiassa, jossa järjestettiin viikonloppuna iso Bachata-tapahtuma. Suljetulla alueella olevassa hotellissa oli tarjolla todella tasokkaita tanssiesityksiä.

Espanjan pimeäkin puoli on tullut tutuksi: autooni oli yritetty murtautua. Kuljettajan etuoven lukkopesäke on ronkittu rikki, onneksi varkaat eivät olleet päässeet sisään ja vieneet
golfkamoja. Toivotaan, että kaskovakuutus korvaa.

Uusi viikko tuo jälleen lisää ystäviä Aurinkorannikolle. Tiistaille on sovittu tapaaminen entisen naapurin kanssa, keskiviikkona tulee sukulaisia kylään ja loppuviikosta ystäväporukka valtaa kaupungin. Ruotsalainen naapuri tuli aamulla juttelemaan, kun lakaisin jälleen kerran meidän talon käytävää tippuneista lehdistä. He ovat asuneet täällä jo kahdeksan vuotta. Hän totesi, että kyllä tämä kuulostaa olevan niin sinun paikkasi.

Siltä kyllä tuntuu. En yhtään ihmettele, että niin monet muuttavat tänne osaksi vuotta asumaan. Jopa tutkimus todistaa sen, että ulkomaalaisasukkaiden elämänlaatu on Espanjassa maailman parhaimpia. HSBC Holdings plc:n laajan tutkimuksen tulokset kertovat, että Espanja on häntäpäässä palkkatuloissa, mutta huippua elämänlaadussa. Viihtyvyyteen vaikuttavat ystävyyssuhteiden solmimisen helppous ja perhekeskeinen kulttuuri sekä tietysti lämpöinen ilmasto. Osaan muuten jo ilman navigaattoria rantakadulta kotiin. Nyt tuntuu siltä, että alan olla vahvasti kartalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA