Nyt löytyi jumppaparatiisi

Salin kahviosta saa ostaa vähäkalorisia herkkuja.

Pari kuukautta siinä meni, että onnistuin siirtyä turistifiiliksestä arkisempaan asentoon. Tammikuun tapaan myös täällä starttasi aktiivinen jumppakausi.


Mijas Costalla sijaitseva Synergym-kuntokeskus on jumppaajien paratiisi, siellä on yhtenä päivänä tarjontaa melkein saman verran kuin suomalaisessa kuntokeskuksessa viikossa. Esimerkiksi keskiviikkoisin suosikkilajiani Les Millsin BodyPumpia on aamuseitsemältä, puoli yhdeltä, puoli viideltä ja vielä iltakahdeksalta. Valikoimassa on myös pilatesta, BodyBalancea, hiitiä, hathajoogaa, BodyCombatia, BodyAttackia, Zumbaa ja Tabataa. Lisäksi sieltä löytyy upea spinningsali sekä modernit kuntosalilaitteet, joissa voi esimerkiksi pyöräillä virtuaalisesti suomeksi Ranskan ympäri.

Yhden kuukauden maksu ohjatuille tunneille ja salille maksaa 55 euroa, ei siis kovin paljon edullisempaa kuin Suomessa. Toisaalta tarjontaa on noin kolminkertaisesti, joten rahalle saa kyllä vastinetta, jos haluaa ja ehtii. Valitettavasti kuntokeskuksen nettisivut ovat espanjaksi, joten niistä en ymmärrä kuin muutaman sanan. Onneksi minulla on ystävä, joka tuntee paikan ja on auttanut alkuun. Yksin olisi tämä juttu jäänyt ehkä kokematta, sen verran haastavia nuo alkutoimet ovat olleet.


Ihan simppeli ei tie ole tuonne jumppaajien mekkaan. Ensimmäinen hidaste on parkkipaikat. Lähellä sijaitsee El Corte Inglés -tavaratalo, jonka kellarissa on ilmainen parkkihalli. Mutta se aukeaa vasta kymmeneltä, joten aamutuimaan on etsittävä katujen varsilta tyhjiä parkkiruutuja – toivotonta, sillä en vieläkään uskalla espanjalaisittain peruuttaa pieneen tilaan.

Seuraava jännittävä vaihe on salin portilla, joka aukeaa sormenjälkitunnistuksella. Toistaiseksi se ei ole tunnistanut meikäläisen sormenpäätä. Onneksi jotkut vetäjät puhuvat englantia ja olen päässyt selittämällä sisään testaamaan ohjattuja tunteja. Espanjalaiseen tapaan ne alkavat usein myöhässä ja infopisteellä on aina pitkä jono kyselijöitä. Toisin kuin Suomessa, vieraatkin ihmiset tervehtivät salilla toisiaan.

Kun kaikki jumpat ohjataan espanjaksi, on turha mennä sekoilemaan pilatekseen tai hathajoogaan, joissa hengitykset ynnä muut systeemit on tehtävä ohjauksen mukaan. Siksi suosin tuttuja ja turvallisia vuosia harrastamiani Les Mills -tunteja (BodyPump, BodyBalance, BodyCompat), niissä pysyy mukana, vaikkei kieltä ymmärräkään.

Spinningissä on iso screeni, jossa näkyy missä kohtaa treeniä mennään. Näin pystyy jaksottamaan raskaammat vaiheet oikeaan kohtaan. En muuten muistanutkaan, miten hikistä homma tuo sisällä polkeminen on. Syke huiteli ison osan tuntia kovatasoisen harjoituksen lukemissa.

Zumban vetäjä sai aikaan kunnon tanssibileet. Oli upea fiilis, tanssia ja rummuttaa käsillä ilmaan eri-
ikäisten espanjalaisten naisten kanssa. Askeleeni eivät käyneet ihan yhtä vikkelään kuin ohjaajalla, mutta rytmissä pysyin kohtuullisesti mukana. Niin ja pikku yksityiskohtana mainittakoon, että kuntokeskuksen ohjaajista suuri osa on miehiä eli ihan mukavasti on myös silmänruokaa tarjolla.

Vähän harmittaa, että en heti aluksi ehtinyt/jaksanut/viitsinyt mennä tuonne jumppaparatiisiin. Kolmen kuukauden tauko tuntuu kropassa, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Mihinkähän jumppaan sitä menisi seuraavaksi?Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin