Sinivalkoista futista auringossa

Vähältä piti, että eka talveni Espanjassa olisi jäänyt ilman futismatsia. Onneksi näin ei käynyt, sillä sunnuntai-ilta Malagassa Estadio La Rosaledalla oli hieno kokemus.


Malagan futisjoukkueen värit ovat sininen ja valkoinen, joten siinäkin suhteessa seura sopii hyvin suomalaisille. Kiitokset Malaga C.F. Fan Club Finlandille, sen kautta löytyi helposti liput sunnuntain matsiin. Ravintola Uuden Reflan vieressä sijaitsevasta toimistosta sai ostaa liput, johon kuului myös kuljetus pelipaikalle.

Siis olisi kuulunut, mutta meidän tapauksessa kaikki meni sopivasti pieleen. Espanjalainen elämäntapa on näköjään tarttunut sen verran, että aikatauluissa alkaa olla haasteita. Uintireissu erään tutun luona lämmitetyllä altaalla venähti niin pitkäksi, että kotiin päästyämme matsiin lähtöön oli vain puoli tuntia aikaa.

Päätin, että tilaan taksin bussipysäkille. Joopa, joo, tilasin taksin kahdesti, mutta juuri tällä kertaa keskusneiti ei osannut ohjata autoa oikeaan osoitteeseen. Niinkin voi käydä Espanjassa. Vähän tuli kiroiltua, mutta onneksi oli auto pihassa, jolla oli kätevä hurauttaa puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle stadionille. Ilmainen parkkipaikka löytyi liki naapurista kauppakeskuksen hallista.


Olen kerran ollut Englannissa matsissa, muuten kokemukseni ovat lähinnä juniorifutiksesta ja SJK:n OmaSP Stadionilta, jossa on paikkoja 5800 katsojalle. La Rosaledaan mahtuu reilut 30 000 katsojaa. Kuulin, että viime vuoden tipahdus La Ligasta ei ole vaikuttanut katsojalukuihin. Illan ohjelmassa oli vielä kärkikamppailu Deportivoa vastaan, mikä toi sopivasti lisäjännitettä. Hyvin nuo Espanjan komistukset syöttelivät, pallo napsahti lähes aina jalkaan. Vähän oli ehkä likaa puristusta ja lopputulos oli tylsä nolla–nolla.


Oli hauskaa lukea matsin jälkeen kannattajaklubin Facebook-ryhmästä, mitä innokkaimmat suomalaisfanit kommentoivat: ”Tämä Ukrainan härkä on hidas, mutta kankea.” ”Makaa pelin aikana enemmän paitsiossa kuin turisti keskimäärin Fugen rannalla viikon loman aikana.” Faniryhmässä pitää omaa showtaan myös lapsuudenpitäjäni Kuortaneen poika, Fuengirolassa vaikuttava Juke Kataja-Rahko, joten täällä on oikein kotoinen fiilis. Juke raportoi livelähetyksessään, että kolmella bussilla matkustaneet suomalaisfanit olivat nauttineet ”hyvää vissyä”.


Yllätyin, kuinka siistiä porukkaa meikäläiset olivat matsissa. En törmännyt yhteenkään humalaiseen, liekö ensikertalaisen tuuria vai mitä. Sitä en osaa sanoa, kuinka vauhdikas tunnelma oli busseissa. Kannattajayhdistyksen presidentti Lauri P. Pietikäinen kertoi, että harvoin fanien keskuudessa on liiallista väsähtämistä tai ylilyöntejä. Yleensä reissut sujuvat hyvällä fiiliksellä ja rakkaudesta lajiin.

Ihan mukava futiskokemus, vaikken pelaajia tuntenutkaan. Menisin kyllä toisenkin kerran, mutta harmikseni päiväni täällä Aurinkorannikolla alkavat olla luetut. Seuraavaksi pääsenkin nauttimaan Seinäjoella OmaSP Stadionin kotoisasta tunnelmasta. Eikö ne lumet sieltä kohta sula?

Enää 11 yötä lähtöön.    
Malaga C.F. Fan Club Finland on kannattajajärjestö, jonka tavoitteena on nostaa sinivalkoisen joukkueen tunnettavuutta ja auttaa suomalaisia helpommin löytämään La Rosaledan stadionille. Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 euroa ja jäsenyyden uusiminen 10 euroa. Jäsenetuna on viiden euron alennus kuljetusmaksusta otteluihin ja maistuvia etuja Reflan tarjoiluihin.




Kommentit

  1. Kiitoksia hienosta jutusta. Tervetuloa kaikki mukaan vaan Malagan matseihin. Täältä meidät tavoittaa:
    www.malagafans.fi
    www.twitter.com/malagafanit
    www.facebook.com/ravintolauusirefla
    https://www.facebook.com/groups/265961496843733/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA