Asumisjuttuja Ranskanmaalla

Olen entistä varmempi siitä, että matkalla kannattaa poiketa valtareiteiltä. Saimme muutamassa päivässä kokea monenlaista Ranskaa, kun ajoimme reilut 1400 kilomeriä. 


Nyt tiedän, että Villeséque-des-Corbiéres on hurmaava pikku kylä, jossa Marika pyörittää 1870-luvulla rakennetussa talossa B&B-majataloa. Hän ei ollut kovin innostunut majoittamaan koiria ja järkyttyi, kun löysi sateessa kastuneen Oonan loikoilemasta verhoillulta oranssilta tyylituolilta.

Jos matkustat Avignoniin, kannattaa yöpyä läheisessä Orangessa. Siellä asuu todella ystävällinen pariskunta, Thére ja Eddy, joiden B&B-majatalossa kaikki on ensiluokkaista. Tuntui kuin olisi tullut kotiin, niin ystävällinen oli vastaanotto. Koirat saivat ulkoilla aidatulla takapihalla ja me siskon kanssa nautimme talon tyylikkäästä sisustuksesta.

Orange jää mieleen myös paikkana, jossa minusta tuli manselainen. Silmiini osui tori.fi-palstalla asuntoilmoitus, vuokrakaksio sopivalla etäisyydellä rautatieasemalta. Soitin vuokraisännälle ja kun koiratkin olivat ok, otin asunnon. Mies kysyi, että enkö edes halua nähdä asuntoa ensin. Totesin siihen, että on vähän Ranskasta pitkä matka lähteä katsomaan, kyllä se varmaan hyvä on.

Nyt on helpottunut olo, kun saan oman kodin huhtikuun alusta. Tosin pitää aloittaa melkein nollasta, kun tulin luopuneeksi kaikista huonekaluista. Jos jollain on esimerkiksi ylimääräinen sohva tai keittiönpöytä, olen kiinnostunut.

Yövyimme myös sinappikaupungissa Dijonissa, jossa innostuin hamstraamaan aika monta sinappipurkkia mukaani. Viimeinen pikapysähdys oli lähellä Luxemburgin rajaa sijaitseva kaupunki nimeltään Nancy. Jostain syystä siskolle ja minulle tuli kummallekin mieleen Nancy Reagan… Ranskalaisen Nancyn historia on kiehtova, kultainen Stanislauksenaukio on 1700-luvun barokkitaiteen helmi ja Unescon maailmanperintökohde. Pitäisi oikein laskea, montako maailmanperintökohdetta on reissullemme osunut. Varmaan kymmenkunta tai enemmänkin, sillä erityisesti Espanjassa niitä on paljon.



Vietetämme yhden yön pikkuruisessa Luxemburgissa ja sunnuntaina matka jatkuu huomenna kohti Hollantia. Sää ei ole enää paras mahdollinen, lämpötila pyörii 12 asteen paikkeella ja välillä sataa. Tulee sopivaa siedätyshoitoa kotiinpaluuta varten.
    

Kommentit

  1. Kiitos vinkeistä, kaikki tervetulleita. Onnea uuteen kotiin ja turvallista matkan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset, tervetuloa Tampereelle Sirkan kanssa kyläilemään kun palaatte Suomeen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA