Messevää elämää Messilässä


Parin saaristossa vietetyn puskaparkkiyön jälkeen matkailuautomme pääsi sähköpiuhan päähän Camping Messilään. Nyt ollaan karavaanarielämän ytimessä.


Camping Messilässä tulee tunne, että olen astunut karavaanareiden taikapiiriin. Muutaman vuoden takaisesta Karavaanarit-televisiosarjasta tuttu leirintäalueyrittäjä Päivi Saarela toivottaa tervetulleeksi hänen ja Hanski Yrjölän valtakuntaan, jossa ollaan kaikkien kavereita.

Hellästi toisilleen huumoria nakkeleva pariskunta ryhtyi matkailuyrittäjäksi reilut 20 vuotta sitten, kun he vuokrasivat Camping Messilän Hollolan kunnalta. Tuolloin autopaikkoja oli kolmekymmentä, nykyään määrä on yli viisinkertaistunut.



Hanski hoitaa visionäärin roolin ja kaiken maisemanhoitoon liittyvän, Päivi markkinointi- ja hallintopuolen. Kesäaikaan yritys työllistää tusinan verran. Työtä riittää viikon kaikille päiville – elämäntapayrittäjien mukaan paras palvelu syntyy läsnäolosta ja aidoista kohtaamisista asiakkaiden kanssa. 

Vuosien varrella laajentuneet leiripaikka-alueet ja useat mökit vaativat jatkuvasti kunnostusta. Lisäksi asiakkaiden toiveet lisääntyvät koko ajan: pitää olla aina vain paremmat olosuhteet ja monenlaista oheisohjelmaa joogasta kosmetologiin. Yrittäjien laajoista verkostoista on apua, sillä välillä yksityistilaisuuksiin tarvitaan paikalle strippari tai taikuri.

Kilpavarustelu näkyy myös karavaanarien autopaikoilla, niissä on toinen toistaan komeampia terassirakennelmia kukkalaitteineen. Moni Uudellamaalla asuva on valinnut Camping Messilän pysyväksi vapaa-ajanviettopaikakseen sen monipuolisten urheilumahdollisuuksien takia. Läheltä löytyy laskettelukeskus, jonka ansioista alueella on huimat 160 talvipaikkalaista matkailuautoja ja -vaunuja. Kesällä vakituisten paikkalaisten määrä lasketaan 70 paikkaan, jotta tilaa jää muille matkailijoille.

VENERETKELLE ENONSAAREEN

Yrittäjät hoitavat myös Lahden kaupungilta vuokrattua Enonsaarta, josta löytyy kesäravintolana toimiva huvila Siesta. Siellä voi uppoutua vaikutusvaltaisen Kakolan perheen tarinaan ja nauttia saaren ajattomasta tunnelmasta – tuo lumoava paikka on ehdottomasti visiitin arvoinen.




Omalla lailla koukuttavaa on elämä myös camping-alueella. Naisten saunasta löytyy helposti juttu- ja uintiseuraa ja ravintolassa on aito tunnelma eritasoisten karaoketähtien vauhdittamana. Suomalaista konstailematonta eksotiikkaa kauniin Vesijärven rannalla.

Aamuseitsemältä koirakävelyllä hengittelen hymyillen raikasta ilmaa. Vanhempi pariskunta palailee uimareissulta matkailuautolleen.  Nuoren miehen juhannusjuhlinta on venähtänyt vähän pitkäksi, haluaisi ostaa oluen. Kävelen kiireettä venelaiturille ja annan ajan pysähtyä hetkeksi. Tältä siis tuntuu olla oikeasti karavaanari.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Seuraavaksi Sisiliaan?