Kalliojärven luksus löytyy paviljongista

Kalliojärven Viihdekeskus on aikaisemmin tullut minulle tutuksi naistentansseista, ne eivät ole minun juttuni. Mutta karavaanareiden oma mesta, Kalliojärven Lukkuhaka, se osui ja upposi.


Kalliojärven toinen puolisko – karavaanareiden alue – on tähän saakka ollut minulle vieras paikka. Uintireissuilla ja muutamilla tanssivisiiteillä olin pannut merkille, että leirintäalueen porukka tulee omaa siltaa pitkin viihdekeskuksen puolelle. Nyt minäkin sain naputella koodin, joka avasi tuon portin.


Lyhyen karavaanariuran perusteella olen sitä mieltä, että tähän porukkaan pesiytyvät positiivisimmat suomalaiset. Leirintäalue täyttyy tavallisista ihmisistä, joilla ei ole turhaa tarvetta leveillä rahoillaan ja saavutuksillaan. Uudet tyypit otetaan lämpimästi vastaan ja toivotetaan tervetulleeksi toistekin.

017 SFC-Pohjanmaa ry:n pyörittämän leirintäalueen isäntä, vaasalainen Kari Mäkinen näytti meille autopaikan ajellen edellä energiaystävällisellä sähkömopollaan. 1980-luvulta karavaanarielämää viettänyt mies on nyt eläkkeellä ja melkein asuu Kalliojärvellä. Vaimo käy välillä hoitamassa lastenlapsia, mutta viihtyy myös leirintäalueen emännän pestissä.

Paras paikka päästä leirintäalueen ytimeen on tietty naisten sauna. Siellä hien virratessa kuulee meheviä tarinoita ja parhaat menovinkit. Täpötäydessä saunassa tuli nopeasti mielikuva, että monet ovat kausipaikkalaisia ja viettävät täällä aikaa myös talvisin. Useimmat olivat Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueelta, oli saunassa muutamia tutun näköisiäkin naisia, taisivat olla Laihialta. Moni aikoi suunnata illalla paviljonkiin, sinne siis mekin.

Mutta ensin sillan kautta Kalliojärven Viihdekeskukseen, jossa esiintyi Juha-Matti. Porukka oli selvästi tullut tanssimaan, suurin osa selvin päin. Parketilla viiletti myös pohjoisesta matkannut tanssiporukka, jotka yöpyivät hotellissa Vaasassa.

Entäpä se paviljonki? Siellä soi karaoke ja meno oli riemukasta jo alkuillasta. Osasyynä taisi olla se, että paviljongissa saa nauttia omia juomia. Vahvimmat alkoholit on pidettävä piilossa pöydän alla siihen saakka, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Ihanan pohjalaista eksotiikkaa, oma pullo messissä. Eikä jäykkyydestä ollut tietoakaan, vaan uusikin tyyppi haettiin mukaan naisten tanssipiiriin.



Kalliojärven upein terassiaita löytyi täältä.


Reissussa mukana ollut hoitokoira Nasu nautti ihailusta ja rapsutuksista, joita sai karavaanareilta.

Vierailimme myös vuonna 1831 valmistuneessa kauniissa Orisbergin ruukinkirkossa, joka sijaitsee lähellä Kalliojärveä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA