Parhaan kahvilan jäljillä

Viikonlopun reissulla ehtii vaikka mitä, kun on matkailuauto alla.


Matkailuauto on levottomalle luonteelleni paras tapa matkustaa, sillä maisemaa voi vaihtaa parin päivän aikana monta kertaa. Kuten esimerkiksi viime viikonloppuna, kun starttasimme Mansesta perjantai-iltana kohti Jyväskylää.
Jaahas, mitäs siellä suunalla on? Kännykkä esiin ja viesti ystäväperheelle, että oletteko kotosalla. Heiltä järjestyi kätevästi puskaparkki kerrostalon parkkipaikalta ihan kaupungin keskustasta. Mukavaa  piipahtaa kylässä, kun saa nukkua omassa matkakodissamme.
Lauantaiaamuna matka jatkui Kuopioon ja Matkailukeskus Rauhanlahteen. Odotukset olivat korkealla, kysymyksessä on viiden tähden paikka. Ysitien varrella Rautalammilla on hurmaava Tiinan Tupa-kahvila, kannattaa ehdottomasti poiketa. Vuodesta 1974 palvelleen kahvilan tiskillä häärii itse Tiina, jonka vanhemmat aikoinaan perustivat yrityksen. Tuosta ajasta on muistona kuva kuusivuotiaasta tytöstä tulitikkuaskissa – tunnistettavasti sama Tiina.


Kauniilla näköalapaikalla järven rannalla sijaitseva kahvila on lumoava keidas viivähtää vähän pitempäänkin. Sieltä löytyy myös kirpputori ja tuoreita leivonnaisia on koko ajan tarjolla.
Rauhanlahden leirintäalueella sai itse valita autopaikan, se oli plussaa. Pettymys sen sijaan oli, ettei lauantai-iltana ollut tarjolla yleistä saunavuoroa. Sehän se karavaanariuden ydin on, että pääsee tutustumaan toisiin matkailuautolla matkustaviin. Joku selitti suihkutilassa, että saunoilla rahastetaan ja siksi vuorot myydään yksityisinä.


No, lenkkimaastot olivat upeat. Kävin juoksemassa järven ympäri kulkevaa reittiä, kaikkialla oli vihreää. Ja tyypilliseen tapaani eksyin, joten tuli ”vähän” pitempi lenkki kuin olin suunnitellut. Kuopiossa oli visiittimme aikoihin viinijuhlat, se taisi verottaa väkeä myös kylpylän terassilta. Vähän jäi valju kuva, tälläkö tasolla on Suomessa viiden tähden leirintäalueet?

Hyvin nukutun yön jälkeen (matkailuautossa nukkuu yllättävän pitkiä öitä) oli vuorossa Etelä-Pohjanmaa ja parit rippijuhlat. Liikunnallista väkeä nuo sukulaiset, kun kumpikin juhlijoista suoritti rippileirin  Kuortaneen urheiluopistolla. Pääsin pitkästä aikaa Kuortaneen golfkentälle, tosin vain klubitalolle syömään.
Kesä on nyt Suomessa parhaimmillaan. Nautitaan siitä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin