Hotellikin on karavaanarin kaveri

Testasimme tällä kertaa matkailuautolla majoittumista hotellin pihassa. Kohteeksi valitsimme Hotel Kurikan, joka sattui sopivasti matkan varrelle.

Hotel Kurikassa on mukavasti perhehotellin tunnelmaa, sisustus on paikoin yllättävää ja virkistävän erilaista. Vai mitä tuumaatte jykevästä pylväsvuoteesta, jossa on peili katossa? Tuo suite sopii kuulemma erinomaisesti häähuoneeksi.

Hotelli sijaitsee kauniissa jokimaisemassa, joen viertä kulkee hyvä kävelyreitti. Kaupungin keskustaan on myös lyhyt matka, samoin kuin urheilupuistoon. Kirkko ja sitä ympäröivä hautausmaa näkyvät upeasti joenrantaan. 

Jututin hotellinjohtajana toimivaa Tuija Mäkeä, joka kertoi olleensa hotellissa töissä 30 vuotta. Omistajat ovat vaihtuneet, mutta entinen Pitkä-Jussi toimii edelleen. Myös hiihtäjälegenda Juha Miedon urasta kertova näyttelyvitriini on pysynyt paikoillaan. Samoin itse Mieto, hänkin tapaa piipahtaa tämän tästä entisessä nimikkohotellissaan.

Nykyinen omistaja on Lars Gästgivars, samaan konserniin kuuluvat myös Hotel Astorin Vaasassa, Hotel Vallonian Mustasaaressa ja Hotel Red &Greenin Närpiössä. Tuija on tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen, sillä hotellia on kunnostettu aina sitä mukaa kun on tullut tuottoja. Viimeksi tuli juhlasaliin upeat kattokruunut. 

Yöpyminen hotellin pihassa on hyvä vaihtoehto puskaparkille ja karavaanarialueille. Saimme autoon sähköä, mikä lisää viihtyisyyttä. Ravintola on vieressä ja kaikkein parasta on tietenkin hotelliaamiainen, joka oli todella herkullinen. Kotijuustoa, tuoreita sämpylöitä, karjalanpiirakoita, munakokkelia… tavallaan yö hotellissa ilman hotellia, mutta kaikilla mausteilla. Vahva suositus sympaattiselle kurikkalaiselle hotellille.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin