Kymmenen päivää Irlantia

Mitä kaikkea ehtii nähdä ja kokea, kun lentää kymmeneksi päiväksi Irlantiin? Sen me aiomme siskon kanssa seuraavaksi selvittää.


Dublinin lentokentältä kulkee kätevästi pikavuoro Belfastiin, saaren pohjoisosasta on hyvä aloittaa tutustuminen Irlantiin. Ainakin vielä, kun Brexit ei häiritse liikkumista. 

Pohjois-Irlannin pääkaupunki on jäänyt mielikuviini pommitusten kaupunkina. Nyt kun tuli tilaisuus tutustua tuohon 333 000 asukkaan Belfastiin, se vaikuttaakin ihan elinvoimaiselta paikalta. Iloisen oloisia ihmisiä, paljon rakennustyömaita keskustassa ja sopivasti vilinää kaupoissa – emme muuten törmänneet yhteenkään suomalaiseen turistiin, se on aika harvinaista nykyään Euroopassa. Opastetulla kiertoajelulla tuli useaan otteeseen selväksi, että muurit ovat tärkeä osa historiaa, mutta myös tätä päivää. Yllätys oli, että muuri kuulemma suljetaan edelleen yöksi. 

Kaupungissa rakennettu Titanic on hyödynnetty Belfastissa turismille. Legendaarisen laivan nimeä kantava Titanic Belfast -museo on kokemisen arvoinen paikka, se kertoo vauraan teollisuuskaupungin elämästä. Olin vaikuttunut tavasta, kuinka museossa ja sen naapurissa sijaitsevassa museolaiva SS Nomadicissa oli käytetty videoita hyväksi. Pääsin muun muassa kokemaan, millaiselta näytti Titanicin sisällä. Näyttelyä oli myös elävöitetty videoilla, joissa ihmishahmot esiintyivät esimerkiksi haaksirikkoutuneen laivan hyteissä. Niistä jäi vähän jännä olo – hiukan kuin haamuja.

Parissa päivässä ei ehdi nähdä kuin pienen osan Belfastia, mutta se ei näin nopeatempoista matkailijaa haittaa. Viime talven autoreissu Euroopassa opetti, ettei matkalla kannata ahnehtia liikaa turismia. Siitä tulee helposti ähky olo. Tykkään elellä myös normaalia elämää paikassa, jossa satun olemaan reissussa. Juoksulenkit ovat mielenkiintoinen kurkistusikkuna lähimiljööseen ja lauantai-illan kruunasi leffateatterissa Downtown Abbey.


Mieli on palannut viime päivinä useaan otteeseen vuoden takaiseen aikaan, kun lähdimme siskon ja koirien kanssa ensimmäiselle kuukauden mittaiselle autoreissulle Eurooppaan. Kuinka jännittävää oli, kun lähtö läheni päivä päivältä. Nyt jännitys kohdistuu tiistaihin, kun meille on varattuna vuokra-auto kuudeksi päiväksi. Saa nähdä, millainen seikkailu siitä tulee, ihan pikkuisen hirvittää. Mutta sitä ennen Dublin saa näyttää parhaat puolensa: sateen pitäisi loppua maanantaiaamuna.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA