Joko pian matkaan?

Mikään ei tunnu niin pitkältä kuin viimeiset päivät ennen reissua. Odotukseen parasta täsmähoitoa on kampaajalla käynti. 


Asioita, joita tulen kaipaamaan Suomessa on aika vähän: läheiset ihmiset ja oma kampaaja. Siinä tuo lista kaikessa lyhykäisyydessään. Minulle ja monelle muulle luottokampaaja on päähoidollinen terapeutti, jonka istunnolla tulee käytyä läpi myös tärkeimmät mielen päällä olevat asiat.

Cut Pointin Karitan ja minun ”hoitosuhde” on aina ollut mutkaton, meissä kahdessa ex-kuortanelaisessa on paljon samaa räväkkyyttä, liekö yhteinen kasvualusta tai kaukainen sukulaisuus vaikuttanut asiaan. Arvostan sitä, että Karita haastaa minut rohkeisiin avauksiin hiusasioissa. Hän on viime vuosien aikana tainnut värittää pääni melkein kaikilla mahdollisilla sävyillä. Hiuskilpailuissakin luovuuttaan toteuttaneen Karitan vahvuuksia ovat visuaalisuus ja hauskuus, kummallekin meistä sattuu ja tapahtuu hassuja kommelluksia. 

Tällä kertaa sain päävärin päivittämisen lisäksi hyviä vinkkejä hiustenhoitoon karavaanariolosuhteissa. Kun suihkuun ei pääse joka päivä, hiukset voi pitää kunnossa oikeanlaisilla hoitotuotteilla. 


Karita suosittelee hiustenpesuun hoitavaa KMS Moist Repair Clensing Conditioner -pesevää hoitoainetta, joka sopii hyvin myös päivittäin hiuksensa peseville. Mainiona apukeinona värin säilymiseen on saman sarjan suihkutettava Leave in Conditioner, jää lisähuuhtelukerrat vähemmälle.

Matkalaisen hiustenhoitopalettiin kuuluu myös hiuspuuteri. Se imee hiuksista rasvaa, tuuheuttaa kampausta antaa ryhtiä. Hiuslakka lähtee myös matkailuautoon mukaan, sen avulla saa kiinnitettyä kampaukset paikoilleen.


Kuivashampoot ovat matkaajille hyvä apu, niiden avulla pystyy pidentämään hiusten pesuvälejä. Sain testattavaksi Id Hairin Quickie me -kuivashampoon, joka on muotovaahto. Ohje oli minulle passeli: levitä golfpallon kokoinen vaahtopallo hiusten tyveen, hiero hyvin ja harjaa. Mainio tuote on myös Dermosilin Dry Shampoo, sillä siinä on mukana UV-suoja.

Annoin Karitalle melko vapaat kädet päivittää Outi 2020 matkakuntoon. Sovimme suuriksi linjoiksi, että väriä pitää olla ja että hiukset pitää tarvittaessa saada kiinni eli ei ihan hirveästi voi leikata. Joka kerta myös toivon, että hiustaiteilija loihtisi pari kiloa pois naamasta… 

Viimeinen kampaamokäynti reissun alla oli minulle riitti, joka irrotti henkisesti kohti seuraavaa etappia. Seinäjoella tuli hyvästeltyä samalla myös työkaverit ja koko Pohjanmaa. Enää en aio Tamperetta pohjoisemmaksi matkata, nyt suunta on tiukasti etelään päin.

Osansa jännitystä tuo se, että lähtöpäivää ei ole lyöty lukkoon. On vielä muutamia asioita hoidettavana, kuten matkailuauton huolto ja mäyräkoira Oonan eläinlääkärivisiitti. Mummelilta löytyi masusta pikkuinen kyhmy, se pitää varmuuden vuoksi leikkauttaa pois. 

Käteväksi tämän lähtemisen tekee se, että matkailuautolla on helppoa startata sitten kun kaikki on valmista. Rahtilaiva vie Vuosaaren satamasta Tallinnan lähelle Muugan satamaan muutamalla kympillä. Matkareittimme on avoin, teemana on toisen maailmansodan historialliset kohteet. Toivelistallani on Itävallan Salzburg ja paljon kehuttu Albania sekä tietysti Italiaan on päästävä. Aika näyttää, millaisen reitin kuljemme reissumiehen ja koiratyttösten kanssa. 

Mahtavan odottava fiilis, lähtö lähenee päivä päivältä. En enää millään malttaisi odottaa, ajatukset ovat jo tien päällä. Otetaan vastaan vinkkejä mielenkiintoisista käyntikohteista.




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA