Aloita se Almasta

Koronakevät on pian selätetty. Sen kunniaksi suunnittelin ja testasin pienen matkakiertueen, jolla on hyvä aloittaa paluu uuteen normaaliin. Tietysti turvavälejä noudattaen.

Seinäjoen Hotelli Alma tarjoaa ainutlaatuisen majoittumiselämyksen 1920-luvulla rakennetussa VR:n höyryvetureiden vesitornissa. Huoneet ovat niin kauniita, että kestävät vertailun Euroopan boutiquehotelleihin. Upeaa, että Seinäjoella on näin uniikki hotelli. Melkein metriset tiiliseinät, hurmaava ajaton tunnelma ja oma sauna – romanttisen lomasen palaset ovat todella kohdallaan. 
Kaunis Kristiinankaupunki-sviitti
Junaradan vieressä sijaitsevan seitsemän ylellisen huoneen hotellin naapurissa sijaitsee  Torni-hotelli, josta löytyy muun muassa kaunis Kristiinankaupunki-sviitti. Sen sisustus tarjoaa merellistä kaupunkia keskellä peltolakeutta. Kätevää, pääsee yhdellä reissulla kahden kaupungin tunnelmaan.

Vaatteet: Fiini Fröökynä
Alma on ehdottomasti minun suosikkini suomalaisista hotelleista. Palvelu on erinomaista, se näkyy myös Booking.com-arvioista (Loistava 8,8) ja on kiva ajatella, että majoittumalla siellä tuen toista yrittäjää. Syksylle aion varata hotellipaketin Seinäjoen kaupunginteatterin Evita-musikaaliin.

Viihtyisä pikkokoti Pispalassa
Seuraavana matkakohteena oli rakas Tampere, jossa nykyään sattuneesta syystä majailen suurimman osan aikaa. Testasin leppoisan Mansen airbnb-tarjontaa: löysin Pispalasta Hannan hurmaavan pikkukodin, johon sai ottaa myös koiratyttöset mukaan. Sijainti on loistava, vain muutaman kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Ihanat kolme päivää turistina toisessa kotikaupungissani. Kutsuin ensimmäiseksi vierailulle siskoni Helsingistä. Emme olleet nähneet pitkään aikaan, kun koronaraja oli erottanut Uudenmaan muusta Suomesta. Tästä visiitistä alkoi uusi kiehtova yhteisprojektimme, joka muutti tulevaisuuteni ilmansuuntaa – siitä lisää myöhemmin. 

Toiseksi vieraaksi tuli kirjoittajaparini ja pitkäaikainen työkaverini Anne. Oli niin ihanaa viettää pitkä ilta hyvän ruoan, viinin ja luottoystävän seurassa. Näitä juttuja olen korona-aikana todella kaivannut. Ja aamusaunaa, sekin oli tarjolla Pispalassa.

Kolmas tapa katkaista koronakaranteeni on matkailuauto. Sillä on helppo hurauttaa virusvapaasti vaikka Norjaan saakka, kunhan rajat vielä vähän aukenee. Odotan kovasti kesäkelejä, että pääsemme jälleen Reissumiehen ja koirien kanssa tien päälle. 

Levoton sielu kaipaa jo liikettä.
ps. vuokraamme matkailuautoamme myös muille.



























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA