Leidit lähti laivalle

Matkan ei tarvitse aina olla pitkä, jotta se veisi kauas arjesta. Puoliksi tyhjä Tallinna tarjoaa täyden kattauksen koettavaa eikä ravintoloihin tarvita pöytävarauksia. 

Leidit lavalla, ei kun laivalla. Fiilikset olivat korkealla, kun Tallinkin Star lähti Helsingistä kohti Tallinnaa. Kun pääsimme laivaan, nousi vahvana muistot viime vuoden marraskuusta. Silloin olimme lähdössä Reissumiehen kanssa samalla laivalla vähän pidemmälle matkalle. On se huippua, että tuli toteutettua tuo haave matkailuautoreissusta ympäri Eurooppaa. Nyt ei koronan takia tuollaista voisi tehdä.

Mutta onneksi rajat ovat nyt auki (ainakin vielä) Tallinnaan. En ole aikaisemmin ollut laivalla Business Loungessa, suosittelen tätä ihanan ylellistä matkustustapaa. Muita matkustajia oli niin vähän, että turvavälejä oli helppo noudattaa. Loungen seisovasta pöydästä löytyi makeita ja suolaisia herkkuja, kylmää skumppaa ja juomia moneen makuun. Reissutunnelma nousi heti monta astetta, kun päivitimme kuulumisia merimaisemia ihaillen. Tästä tulee melkoinen matka, ainakin jos sitä mitataan naurun määrällä.

Kolme matkailuun hurahtanutta, heittäytymiskykyistä naista ja kokonainen Tallinna ilman isompia aikatauluja eikä mitään pakollisia turistikuvioita, joita nähtävyyksiksi kutsutaan. Saara tuntee meistä parhaiten naapurimaan, on vieraillut siellä usein ja puhuu myös viroa. Marjukka taas tietää, mistä voi ostaa kaupungin parhaat laukut ja kengät. Minulle Tallina on tuttu muutamista visiiteistä, lähdin reissuun nauttimaan hyvästä seurasta ja matkalla olosta. Olisihan se toki kiva, jos mukaan tarttuisi jotain ikimuistoista ostettavaa. 

Koronapeikko häiritsi hiukan matkasuunnitelmia. Peruutamme ihanan marokkolaistyyliillä sisustetun AirBnB-asunnon, kun netti täyttyi huolestuttavista uutisista. Onneksi tuo asunto oli vielä vapaana, kun matka oli ovella ja sain varattua sen uudelleen. Asunto sijaitsee hyvällä paikalla vanhassakaupungissa ja se on hyvin varusteltu.

Kaunis vanhakaupunki oli entisellään, mutta turistit puuttuivat. Korona on kurittanut kovalla kädellä matkailua, esimerkiksi suosittuihin ravintoloihin ei tarvitse tehdä pöytävarauksia. Vaateliikkeissä on hyviä alennuksia ja todellakin tilaa shoppailla. Monissa liikkeissä olimme ainoita asiakkaita.

Leidit laivalla -reissulla matkakohteet valittiin sen henkeen sopiviksi. Päätimme käydä moikkaamassa suomalaisille tuttua Hanttaa eli Wilma Schlizewskiä, joka pyörittää Tallinnassa rautatieaseman vieressä romukauppaa, tatuointistudiota ja baaria. Oli kiva tutustua Wilmaan, joka yllätyksekseni on kotoisin uudelta kotipaikaltani Kuusaalta. Upea persoonallinen nainen, hänen valovoimaansa eivät vuodet himmennä. Tuollaisen hehkun kun saisi pidettyä itsekin yllä. Tapasimme myös Wilman sympaattisen nuoren intialaisen Aryan-puolison – ikä on todellakin vain mielentila. Jos jossain vaiheessa tulee tarvetta vaihtaa miestä, niin taidankin lähteä etsintäreissulle Intiaan… 

Wilma vinkkasi, että kannattaa tutustua juna-aseman takana sijaitsevaan trendipaikka Telliskiveen, jossa aika hurahtaa eikä kova sadekuurokaan menoa haittaa. Kauppakäytävien varrella on mielenkiintoisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Erityisesti jäi mieleen muutama vintage-liike ja putiikki, josta sai ostaa pitkät hiukset pikkurahalla. Hiusnapsu päähän ja juhlalook on valmis. Sieltä löytyi myös upeita peruukkeja ja lisälettejä.


Vanhassakaupungissa on kenkäparatiisi, Vivian Vau. Voi mitä namupaloja siellä hyllyillä olikaan. Värikkäitä, yksilöllisiä ja ihanan kalliita. Marjukka löysi hänen punaiseen pallomekkoon sopivat kaunottaret. Toinen must-liike vanhassakaupungissa on huikeita italialaisia laukkuja myyvä Braccialini. En sinne astuessani tiennyt, että olen pian kolmensadan euron arvoisen mäyräkoirakassin onnellinen omistaja – no ihan noin isosti ei Visani sentään vingahtanut.


Ihana reissu rakkaiden ystävien kanssa, monenlaisista asioista tuli puhuttua ja unelmoitua. Ja hassuteltua, ei tämä elämä niin vakavaa ole. Maskit kaivoimme esiin vasta paluumatkalla Tallinkin Megastarilla, kun laivaan oli pientä ryysistä. Kumpikin Tallinkin laiva on hyvässä kunnossa ja palvelu on ystävällistä. Myös laivareitti Helsingin Länsisatamaan on näkemisen arvoinen, se kulkee kauniiden pienten saarten ohi. 


Saa nähdä, mihin me tällä huippuporukalla seuraavaksi matkaamme. 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA