Menoa ja meininkiä koronasyksyyn

Kauniina syyskuun sunnuntaiaamuna sain puhelun, joka vei minut uudelle kiitoradalle. Ystäväni Annika pyysi minut osakkaaksi matkailualan yritykseen.

Yhteiset koiralenkit Fuengirolan auringon alla antoivat kimmokkeen ystävyydelle, joka johti meidät Menoa DMC Oy -yhtiökumppaneiksi. Huomasimme Annika Eerolan kanssa, että samanlaisen temperamentin lisäksi meillä on paljon yhteisiä majatalotyyppisiä haaveita. Annikan pohdiskellessa, että ketähän hän pyytäisi kumppaniksi yritykseen, jossa oli aika yhtiökumppaneiden muutokselle, tulin hänen mieleensä. 

”Hei Outi, luin tuossa sinun matkablogiasi, jossa kerrot lähteneesi opiskelemaan matkailualaa. Mitä jos tulisit osakkaaksi yhteen matkailualan yritykseen?” Tuohon puhelimessa esitettyyn kysymykseen oli niin helppo vastata KYLLÄ. Annikalla ja yrityksessä asiantuntijana toimivalla Pekka Virtasella on kummallakin usean vuosikymmenen kokemus matkailualalta ja laajat yhteistyöverkostot. Eli pääsisin mukaan ”valmiiseen pöytään”. Tai siis kyllähän yrittäjien on aina tavallaan aloitettava alusta: on löydettävä uusia asiakkaita.

 

Tässä sitä nyt ollaan, mielenkiintoisella ja innostavalla Menoa-matkalla. Viikonloppuna syntyivät uudet kotisivut, jossa on jo valmiina uudenlainen A&O-matkailun kehittämispaketti majoituspalveluita tarjoaville:

 

”Voiko yhdessä yössä saada aikaan mittavia kehittämistoimia ja näkyvää viestintää? Kyllä voi, jos tilaat meiltä A&O-paketin. A on matkailun asiantuntija Annika Eerola, joka tuntee alan ja Private Skies Oy:n osakkaana ja myyntijohtajana osaa tutkailla kohdettasi myös potentiaalisena kansainvälisenä turistipaikkana. O on puolestaan viestinnän asiantuntija ja matkabloggaaja Outi Myllymäki, joka tekee vierailusta kohdettasi esittelevän blogikirjoituksen Olenko Kartalla -matkablogiin. Sitä on helppo jakaa myös omissa sosiaalisen median kanavissasi.”

 

Toivottavasti löytyisi pian sopivia pilottikohteita, niin pääsisimme näyttämään kykymme. Tämä on niin mainio kombinaatio, yhdistää matkailun ja viestinnän osaaminen. Kansainvälisen turismin parissa operoivilla, Afrikassakin asuneilla Annikalla ja Pekalla on mistä ammentaa tietoa, taitoa ja tarinoita. Minulla on sitten kyky kirjoittaa niistä houkuttelevia mielenmaisemia. Lisäksi matkailun suurkuluttajana ja matkabloggaajana osaan asettua sen tärkeimmän, loppukäyttäjän eli asiakkaan asemaan. 


Olen todella innoissani ja kiitollinen, että uusia muutoksen tuulia tulee nopealla tempolla virkistämään elämääni. Kun sain viime syksynä potkut, niin yksi tuttava kirjoitti minulle lohduttavan viestin: ”Tuolla elämänasenteella nuo voivat olla onnenpotkut”. Hän on viisas mies, sillä juuri niin kävi. Olen saanut kokea viimeisen vuoden aikana hätkähdyttävän paljon: tehdä yrittäjänä töitä edelleen entiselle työnantajalleni, pyörittää yhteistä Pesuparoni-yritystä mieheni kanssa, asua Euroopassa matkailuautossa, ostaa siskoni kanssa vanhan talon, Villa Tähden Kuusankoskelta, opiskella näytöillä matkailualaa ja nyt tämä uusin Menoa ja Meininkiä -case.  

Tässä tuntee ihan itsensä monialayrittäjäksi?





Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

Seuraavaksi Sisiliaan?

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA