FINNLINESILLÄ UUTEEN SEIKKAILUUNKAUPALLINEN YHTEISTYÖ/ Tästä se jälleen alkaa, auton nokka kohti Italiaa. Finnlinesin m/s Finnlady on nopea ja näppärä reitti, reilussa vuorokaudessa olet Hansakaupunki Lyypekissä.

Viime talven Italian mökkimatkasta Castellabateen jäi niin hyvä mieli ja muistot, että päätimme ystäväni ja yhtiökumppanini Annikan kanssa siirtää Menoa DMC Oy:n konttorin samaan paikkaan. Espanjan talonvahtikeikkani lykkäsi lähtöä parilla kuukaudella, mutta helmikuussa pääsimme vihdoin matkaan Finnlinesin m/s Finnladylla.

Tähän aikaan vuodesta on laivalla tilaa, joten ruokailussa ei tarvitse turhia jonotella. On myös kätevää, että ateriapaketin etukäteen tilanneille on koko matkan ajan vakiopöydät. Tuntui kotosalta, että on valmiina oma paikka odottamassa eikä tarvitse etsiskellä sopivaa pöytää.

Rakastan laivamatkoja, ympäröivää merta ja sen lempeästi keinuvaa menoa. Meillä oli keulassa sijaitseva hytti, joka muistuttaa tilavaa hotellihuonetta ja sopii myös koirien kanssa matkustaville. Siinä on pari ikkunaa, niiden syvennyksissä karvakorvat tykkäsivät loikoilla ja pitää silmällä merimaisemaa. Ties vaikka sieltä ilmestyisi näkyviin orava, kissa tai ainakin joku merenelävä.

Illallisbuffetin valikoima on runsas ja tarjoaa varmasti syötävää kaikkien makuun. Brunssin tarjoilupöydässä ehdin vain puoleenväliin, kun lautanen täyttyi raikkaasta salaatista, katkarapusalaatista ja leikkeleistä. Varsinainen ruokaristeily, seuraavat päivät on sitten syytä pitää pienimuotoista paastoa.

Sauna on laivan hitti

Sauna ja poreallas ovat m/s Finnladyn tarjoamaa ylellisyyttä, siellä saa tosi hyvät löylyt. Pesutilasta pääsee kätevästi vilvoittelemaan laivan kannelle, näin helmikuussa se on vähän kuin olisi avannossa pulahtanut. Hyytävän virkistävää.

Laivassa on myös kuntosali, josta löytyy riittävästi välineitä monenlaiseen treeniin. Ja saatavilla on myös hierontaa, joten hyvää oloa on mahdollista edistää muutenkin kuin herkuttelemalla.

Tutustuin matkalla mielenkiintoiseen ryhmään saksalaisia, he olivat tulossa lomareissulta Leviltä. Vetäjänä toimivan pariskunnan matkatoimisto on erikoistunut kuurojen matkoihin. Ai että oli mukavaa porukkaa, aina missä vain laivalla kohtasimme, niin tervehdimme iloisesti. Hymy korvasi yhteisen kielen.

M/s Finnladyllä on lämpöinen yleistunnelma. Kiitos siitä menee ystävälliselle henkilökunnalle, jotka palvelivat hymyssä suin. Heidän kanssaan jutellessa sain mielikuvan, että työyhteisön henki on hyvä ja jokainen saa tehdä töitä omalla persoonallaan.

Laivan lipuessa Travemünden satamaan on tarjolla upeita näkymiä, kun valaistut talot muodostavat kauniin tervetulorivistön. Lyypekki sijaitsee vain pienen ajomatkan päässä, sieltä löytyi ihan näppärä kattohuoneisto yhden yön nukkumiseen. 

Annikan, minun ja kolmen ReissuSessen matka jatkuu pitkin Eurooppaa erilaisiin tapaamisiin ja töitä tehden. Välillä toimistomme sijaitsee autossa, toisinaan taas hotellihuoneessa. Kolme toimistokoiraa pitää huolta, että matkalla tulee riittävästi pissapysähdyksiä ja pikku lenkityksiä.

Olo on onnellisen hilpeä, kun katselee auton ikkunasta ohi vilahtavia maisemia ja vihreyttä, uusi kasvukausi on jo meneillään. Hyvästi talvi ja tervetuloa elämän kevät – La dolce vita!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin