KOIRAYSTÄVÄLLISYYS PUREE HYVIN HOTELLIKILPAILUSSA

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Aurajoen rannassa sijaitseva Radisson Blu Marina Palace Hotel Turku tarjoaa parastaan myös karvakorville.

Lukuisilla autoreissuillani ympäri Eurooppaa olen testaillut hotelleja myös koiraystävällisyyden näkökulmasta. Aika monenlaista tarjontaa on tullut eteeni: esimerkiksi Italiassa eräs hotellinomistaja vitsaili, että laittaisi mielellään haukkuni pizzauuniin. Portugalissa ylellisen hotellin koiratakasa olisi ollut 25 euroa koiralta eli yksi yö 50 euroa! Kahdelta ihmiseltä se oli 49 euroa, joten se siitä koiraystävällisyydestä.

Aina ei voi myöskään luottaa siihen, että koirat ovat tervetulleita, vaikka Booking.comissa niin lukisi. Hollannissa varasin sen kautta hotellin, jonka vastaanotossa saimme kuulla, että vain yksi koira per huone on sallittu. Mitä ihmettä me niille kahdelle muulle teemme? Pistämme autoon nukkumaan vai?

Kokemukseni perusteella Radisson Blu Marina Palace Hotel Turku on nappivalinta myös lemmikin kanssa yöpyville. Testasimme ystäväni Marjukan ja kolmen koiramme kanssa hotellin palveluvarustusta nimenomaan karvakuononäkökulmasta – kyllä me ihmisetkin siinä ohella nautimme olosuhteista.

Vastaanotto oli lämminhenkinen eikä henkilökuntaa näyttänyt edes harmittavan, että yksi koirista päästeli melko äänekkäitä alkuhaukkuja. Huonekohtainen lemmikkimaksu on 20 euroa/vierailu ja siihen saa ison lahjakassin, jossa on herkkuja, lelu ja kakkapusseja reilusti yli tuon summan. Kiva lisä oli myös kartta, josta löytyy lähellä olevat koirapuistot. Lisäksi lemmikkivierailija saa passin, jolla voi viiden visiitin jälkeen yöpyä maksuttomasti. 

Hotellipäällikkö Ulla Lähtevänoja kertoi, että heillä on 120 lemmikeille sopivaa huonetta. Wau, täällähän voisi järjestää vaikka ison koiratapahtuman. Käytäntönä on, että lemmikin kanssa matkustavia sijoitetaan isompiin huoneisiin, joissa on tilaa eikä ole mattoja vahinkojen varalta. Isoissa aulatiloissa kerroksissa on lattialla kokolattiamatot, ne vähän kyllä jännittivät, mutta selvisimme kaikki kunnialla käytäväkävelyistä hissille.

Meillä oli käytössä kuudennen kerroksen kaunis sviitti, josta oli upeat näköalat Aurajoelle. Huone oli sisustettu viihtyisän rauhoittavaksi, sieltä löytyi pienille koirille sopivat nojatuolit päivänokosille. Koiraporukan vanhin, Chaos nautti täysin siemauksin jättikokoisesta parisängystä. Chiara puolestaan suolesti lahjakassin lelut ja Jupiter kokeili hotellin äänentoistoa. 

Plussaa olivat myös oma sauna, isot pesutilat ja erillinen vessa. Alakerran aulabaari on kutsuva ja terassilla oli tarjolla myös elävää musiikkia. Olisimme viihtyneet Marina Palacessa useammankin päivän, kenties seuraavalla kerralla. 

Hotellin naapurissa sijaitsee muuten erinomainen pizzeria Sergio’s, joka on kuin piipahtaisi Italiassa. Ravintolan omistajat ovat kotoisin Sisiliasta ja tarjoilija kertoi, että pizzamme oli valmistettu napolilaisena käsityönä. Sen kyllä huomasi, oli nimittäin paras Suomessa koskaan nauttimani pizza. 

Aamiainen oli erityisen miellyttävä kokemus, sillä hotellissa yöpyi samaan aikaan runsaasti Paavo Nurmi Gamesiin osallistuvia yleisurheilijoita. Tuli itsellekin ihan sporttinen olo, kun katseli noita treenattuja pitkänhuiskeita komistuksia. Päätimme Marjukan kanssa, että tästä tulee meille jokavuotinen hotelliperinne. Ensi vuonna pukeudumme aamiaiselle urheiluvaatteisiin ja testaamme, kuinka hyvin sulaudumme porukkaan.

Aamukuudelta koirakävelyllä tuli nostalginen fiilis. Mieleeni palasivat muistot ajasta, kun 26 vuotta sitten asuin Turussa ihan lähistöllä. Kyllä Turusta voi lähteä, mutta Turku ei kyllä lähde sydämestäni koskaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hanko on valmiina uuteen hittikesään

STRÖMFORSIN RUUKISSA TAOTAAN UUSIA MENESTYSTARINOITA

Guesthouse Little Tundra vie Lahdessa moniin maailmoihin